cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Teun van der Leer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2023 door Jeffrey Schipper

John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt

‘Met zielsverdriet hebben mijn man Lionel en ik besloten niet naar Biddinghuizen af te reizen. Reden is het optreden van de band InSalvation, die de Sing-in op de Pinksterconferentie Opwekking dit jaar zal begeleiden’, zo stelde John Lapré vorige week in een column voor Cvandaag. Dr. Teun van der Leer besprak zijn verhaal in de Cvandaag podcast.

“Lapré is niet alleen uit de kast gekomen als homoseksueel, maar ook als een christen met een overtuigde visie op wat de Bijbel volgens hem over homoseksualiteit duidelijk maakt”, merkt de baptistentheoloog op. “Die visie communiceren is zijn goed recht. Lapré deelt dit steeds meer in de publiciteit, maar dat doet hij op een manier waarbij je het alleen maar goed kunt doen als je zijn visie onderschrijft. En dat vind ik ingewikkeld.”

“Het feit dat InSalvation bij Opwekking speelt gebruikt Lapré om van het christelijke debat over homoseksualiteit weer een groot thema te vragen. Mijn vraag aan hem zou zijn: Wat wil je hiermee bereiken? Wil je dat InSalvation nooit meer optreedt bij Opwekking? Moet de band zichzelf opheffen? Mogen christenen geen andere visie hebbben op homoseksualiteit?”, aldus Van der Leer.

Beluister het fragment in de Cvandaag podcast vanaf minuut 13:00

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: Hoe komt christenvervolging in Bangladesh tot uiting?
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Je kan er ook voor kiezen John Lapré Kamphuis om het geheel niet via de media te spelen en te accepteren dat er verschillende zienswijzes zijn zonder in een slachtofferrol te vallen en cancelculture te omarmen. En daarbij ook het "Lichaam" nog eens smet toe te brengen. Ik ben het zo vaak niet eens met een voorganger, band of whatever... daar doe ik niet moeilijk over, zelfs als het mij raakt. Ik zegen deze mensen en praat prive terwijl andere meningen en visies gewoon mogen bestaan. Beetje ruggengraat en genade en je komt een heel eind! Zegen!