cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pakistan gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 november 2022 door Patrick Goede

200 Pakistaans christelijke gezinnen dakloos vanwege platgooien huizen door regering

Tweehonderd christelijke gezinnen blijven dakloos in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad nadat een overheidsinstantie hun huizen en het kerkgebouw dat ze gebruikten voor de zondagse eredienst, platgewalst heeft.

De Capital Development Authority van de regering heeft de huizen gesloopt in een christelijk gebied, de Nawaz Sharif Colony in Islamabad, meldt de Britse groep Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement (CLAAS-UK), in een verklaring aan The Christian Post.

Christelijke inwoners hadden vóór de sloop op 18 oktober geen enkele waarschuwing of tijd gekregen om hun bezittingen op te ruimen, zegt de groep in de verklaring deze week, eraan toevoegend dat de overheidsinstantie ook een kerk heeft gesloopt, “maar gelukkig waren er geen gewonden of dodelijke slachtoffers.”

De overheid heeft de bewoners (nog) geen andere woonruimte geboden.

Spaargeld
"Deze christenen hebben alles verloren, hun huizen en al hun wereldse bezittingen", zegt de directeur van de groep, Nasir Saeed. "Velen van hen wonen al jaren in de kolonie, hebben hier hun gezin grootgebracht en hun spaargeld geïnvesteerd in het bouwen en onderhouden van hun huizen." 

Saeed voegde eraan toe dat de sloop plaatsvond kort na de verwoestende overstromingen in het land en een naderende winter. Meer dan 1700 mensen werden gedood en honderdduizenden huizen werden beschadigd of verwoest tijdens de moessonoverstromingen. Waardoor de regering, die de schade schat op 40 miljard dollar, op 25 augustus de noodtoestand afkondigde.

"Het is absoluut noodzakelijk dat de Pakistaanse regering de christenen die hun huis zijn kwijtgeraakt, financieel compenseert en hen een andere plek biedt om te wonen", zei Saeed.

Kerstmis
Het huis van een voormalig raadslid, Sabra Saeed Athwal, werd ook gesloopt. Ze noemde de sloop "een criminele daad" en vreesde dat ook twee andere christelijke kolonies - Akram Gill en Rimsha - zouden kunnen worden gesloopt.

Athwal vreest ook dat sommige extremistische moslims druk hebben uitgeoefend op de overheidsinstantie om de huizen van de christenen te slopen. "Dit onrecht heeft plaatsgevonden terwijl christenen in Pakistan en de rest van de wereld zich voorbereiden om over een paar weken Kerstmis te vieren", voegde Saeed eraan toe.

Open Doors rangschikt Pakistan als het achtste slechtste land ter wereld als het gaat om christenvervolging. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Pakistan op de lijst van "landen van bijzondere zorg" geplaatst die grove schendingen van de godsdienstvrijheid tolereren of zich daar schuldig aan maken.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Wat erg dat er geen Godsdienst vrijheid is voor deze Christenen. Gebed is nodig door allen.