cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piloten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 september 2022 door Redactie

MAF-piloten brengen hulpverleners in de afgelegen gebieden van Indonesië: "Het is maar goed dat ze bestaan"

“De landing in Angguruk is een uitdaging”, vertellen MAF-piloten Chris Uganecz en Joel Geaslen. In de video van MAF Nederland nemen zij de kijker mee op pad tijdens hun vlucht naar Angguruk, een afgelegen plaatsje in de Indonesische provincie Papoea. Aan boord van het kleine vliegtuigje bevinden zich een aantal passagiers, waaronder vroedvrouw Johanna, die naar het afgelegen gebied gebracht worden om hulp te verlenen. 

“Goedemorgen, wij zijn Chris en Joel en vandaag gaan we op pad met passagiers en vrachten naar Angguruk. Het is een mooie kans om nieuwe mensen mee te nemen vandaag en om hen de afgelegen plekken te laten zien waar we naartoe vliegen. Angguruk, en het hele gebied eromheen, is prachtig: weelderige, groene gewassen die tegen de bergen aangroeien. Het is een prachtig gebied, maar het is ruig, afgelegen en moeilijk te bereiken", zegt Chris Uganecz.

“Het is mooi om ervoor te kunnen zorgen dat deze mensen de spullen krijgen die ze zo hard nodig hebben. De landing in Angguruk is een uitdaging. We moeten landen op een terrein in een vallei. We vliegen vlak langs een dorpje, op ongeveer 1500 meter voor het eindpunt. Daar staan wat huizen en we moeten min of meer langs het raam vliegen. De bomen staan ook dichtbij, maar het is veilig. De weg naar Angguruk lijkt wel een ritje in de achtbaan", vertelt Joel Geaslen. 

In het laatste gedeelte van de video komt vroedvrouw Johanna aan bod. “Mijn naam is Johanna, ik ben een vroedvrouw. Het was voor het eerst dat ik in zo`n klein vliegtuig vloog. Om in Angguruk te komen, is er maar een manier: met het vliegtuig van MAF. Je kunt er niet met de auto komen. Bedankt MAF en bedankt alle andere mensen die mij ondersteunen en het werk hier. Voor de mensen in het berggebied zijn deze vliegtuigen heel belangrijk, want ze vervoeren mensen en spullen. Het is maar goed dat ze bestaan.”, zegt ze tenslotte.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen