cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
L&Q
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juli 2022 door Patrick Goede

Britse werkgever die burgemeesterskandidaat ontsloeg vanwege visie op huwelijk blijft bij standpunt

De LONDON & Quadrant Housing Trust (L&Q), dat meer dan 250.000 mensen huisvest, heeft een verklaring afgegeven in reactie op de juridische stappen die zijn genomen door voormalig werknemer Maureen Martin. Zij beweert dat ze dit voorjaar is ontslagen vanwege haar overtuigingen over het huwelijk. Die had ze namelijk in een folder gezet tijdens haar campagne voor het burgemeesterschap van Lewisham. 

Volgens de Christian Post volhardt de huisvestingsorganisatie in haar besluit Martin te ontslaan. In een verklaring op de website van de organisatie, beweerde L&Q dat verschillende van haar bewoners klaagden over de folder van Martin. De organisatie houdt vol dat het "de vrijheid van individuen om bepaalde religieuze of andere overtuigingen aan te hangen" respecteert, maar "het niet zal tolereren dat deze overtuigingen worden geuit op een manier die denigrerend of beledigend zijn voor anderen".

"L&Q heeft daarom een 'zero tolerance' beleid als het gaat om discriminerende uitingen van welke aard dan ook - of het nu gaat om discriminerende woorden of handelingen op de werkvloer, socialmediakanalen of door het verspreiden van ander openbaar materiaal (zoals folders red.)", luidt een deel van de verklaring. 

Eerder dit jaar werd L&Q voor de zesde keer in negen jaar door de LGBT-advocatuurgroep Stonewall genoemd in de "top 100 werkgeverslijst". Martin vertelde The Daily Mail dat ze gelooft dat de wens van het L&Q-management om in de gunst te blijven bij de LHBTI-activistengroep Stonewall een factor was bij haar ontslag.

"L&Q is een 'woke' organisatie", werd ze geciteerd. "De goedkeuring van Stonewall was belangrijk voor L&Q. Als mijn manifest het homohuwelijk had gesteund, zou ik dan dezelfde behandeling hebben gekregen?"

"Het is de moeite waard om te onthouden dat beledigd worden deel uitmaakt van een functionerende samenleving. Deze mooie natie stond ooit op het voetstuk van de vrijheid van meningsuiting, maar deze ongeëvenaarde actie lijkt een manier te zijn voor het LHBTI-kartel om onze gedachten en gevoelens te dicteren. Dit kan nooit worden aanvaard", aldus Maureen Martin.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
De uiting is niet gedaan als werknemer van de organisatie en valt onder de vrijheid van meningsuiting en die van godsdienst. Een rechter maakt gehakt van een dergelijk ontslag.