cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Albanië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juli 2022 door Redactie

Zendingswerkers Menno en Renate wonen in Albanië: “We willen hoop brengen”

Menno en Renate wonen en werken alweer vijf jaar met Operatie Mobilisatie (OM) in Albanië. Een arm land waar het werkloosheidspercentage erg hoog ligt. In Albanië is slechts 0,6 procent christen, de meerderheid van de bevolking is moslim (62 procent).

Menno en Renate wonen, samen met hun twee jonge kinderen, in de buurt van havenstad Durrës. Ze wonen in een arme wijk, een wijk waaruit jongeren vertrekken omdat ze geen perspectief zien, een wijk waar de ouderen zich overal maar bij neerleggen. “Heel passief en hopeloos eigenlijk.” Daar willen Menno en Renate, samen met lokale kerken, verandering in brengen. “We willen hoop brengen.”

De eerste contacten met inwoners zijn gelegd na de noodhulp die vanuit OM werd gegeven na de aardbevingen in 2019. “Bij ons is toen het verlangen gegroeid om vanuit noodhulp naar ontwikkelingshulp te gaan. Dat was ook het verlangen van de lokale kerken.” Nu is het een zoeken naar ‘hoe te starten’.

Ze zien uit naar de komst van de Logos Hope in september. “Er is zoveel mogelijk met de teams aan boord. Oogmetingen bijvoorbeeld, maar ook klusteams, kinderwerk. Er is zelfs een Discovery Bible Study team. Wij kunnen dan zeggen: ‘ja, de Logos Hope vaart verder, maar wij blijven. Wij pakken dit, samen met de lokale kerken, op’.”

Bid aan de hand van deze uitzending mee voor het werk van OM:

Lees hier meer over het werk van Operatie Mobilisatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen