cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2021 door Redactie

Drie zendingswerkers Haïti vrijgelaten: nog twaalf gevangen

Er zijn opnieuw zendingswerkers uit de ontvoerde groep Amerikaanse en Canadese christenen vrijgelaten nadat zij ontvoerd werden op Haïti. Drie christenen werden vrijgelaten na de ontvoering van zeventien zendingswerkers op 16 oktober door de de 400 Mawozo bende. "We zijn God zo dankbaar dat er nog drie extra gegijzelden vrij zijn gelaten", aldus de zendingsorganisatie Christian Aid Ministries in een reactie op het goede nieuws.

Eerder werden al twee zendelingen vrijgelaten door de Haïtiaanse bende. De organisatie geeft in gesprek met de Christian Post aan dat ze verwachten dat in de komende weken, mogelijk dagen, nog meer vrijlatingen zullen volgen. Het gaat goed met de vrijgelaten christenen. "Tot nu toe zijn ze vooral opgewekt en opgelucht. We kunnen niet zeggen wie er vrijgelaten zijn om veiligheidsredenen", geeft Christian Aid Ministries aan.

Een anonieme bron vertelt dat er geen losgeld is betaald voor de christenen. Bendeleider Wilson Joseph zei eerder dat hij de christenen zou vermoorden als hij niet 1 miljoen dollar per gegijzelde zou ontvangen. "Ik zweer bij de donder dat wanneer ik niet krijg waar ik om vraag, ik een kogel door het hoofd van deze Amerikanen zal schieten", waren de woorden van de Haïtiaanse bendeleider.

De christelijke zendingsorganisatie roept de achterban op om de komende drie dagen te bidden en te vasten voor de vrijlating van de overgebleven gegijzelden. "Blijf aanspraak doen voor de mensen die nog gevangen zijn en voor de vrijgelaten christenen. Het is een lange weg tot alle gegijzelden weer bij hun geliefden zullen zijn. Bedankt voor al jullie gebed en steun", aldus Christian Aid Ministries.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen