cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2021 door Jeffrey Schipper

Waren de reclamespotjes over abortus echt zo schokkend? - CIP Podcast

"Vorige week was de Week van het Leven. En ik moet eerlijk zeggen, ik heb nog nooit zoveel kritiek en slechte framing van pro-choice of pro-abortus activisten gezien als toen", stelt CIP-redacteur Patrick Simons in de CIP Podcast. Hij besprak recente ophef over reclamespotjes die de schaduwzijden van abortus blootlegden.

Simons: "Het lijkt soms alsof je in dit land geen mening meer mag hebben die buiten de progressieve kaders valt. Je mag zelf bepalen hoe je heet, wat je geslacht is, hoe andere je moeten aanspreken, met welk geslacht je seks wilt, hoe je jezelf identificeert en wanneer je doodgaat of abortus pleegt, maar oh wee als je dat laatste niet wil. Oh wee, als je vindt dat het leven voor de geboorte waardevol is en dat je ervoor opkomt omdat dat leven niet voor zichzelf kan opkoemn. Dan ben je ineens walgelijk, ongevoelig en geef je niets om anderen. Nou, ik snap er niets meer van. Ik wil er misschien niet eens iets van snappen."

"Politici struikelden bijvoorbeeld over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken over de reclames die tijdens de week van het leven werden uitgezonden." Simons citeert uit de reclamespotjes: ‘Baas in eigen buik? Bekijk het eens van de andere kant Denk je ook aan het baasje in je eigen buik?’ "Ik snap oprecht niet wat hier nu zo schokkend aan is", stelt de CIP-redacteur. "Ja natuurlijk, ik begrijp best dat dit voor een vrouw schokkend is die net een abortus heeft ondergaan. Maar dat betekent dat je je pro-life geluid dus niet meer mag laten horen omdat het kwetsend is voor vrouwen die besluiten dat hun kindje niet mag leven? Dat klinkt een beetje alsof je geen waarschuwingsspotjes voor vuurwerk mag uitzenden omdat dat te confronterend is voor vuurwerkslachtofers.

Bovendien staat altijd de vrouw centraal, maar wie denkt er aan het kind? Wie denkt er aan het ongeboren leven? Niet de mensen die het kwalificeren als een klompje cellen. En de mensen die dat wel doen, mogen dat ineens niet meer doen omdat het kwetsend is voor mensen die een baby een klompje cellen noemen", aldus Simons.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 33:05

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Abortus
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
- Maaike Rosendal verzet zich als activist tegen abortus: "Ik voelde me medeplichtig"
- Evangelist wijst op abortusgeweld in VS: 'Waar zijn de media nu?'
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
Meer over Abortus »

Cvandaag podcast
- Begeven met FVD-flirtende SGP’ers zich op glad ijs? Ds. Messemaker antwoordt
- HHK bezint zich op nieuwe Bijbelvertaling: goed idee? Ds. Messemaker antwoordt
- Ds. Messemaker juicht kanselruil PKN en HHK toe: “Ik ben positief verrast”
- Vindt er een geestelijke opwekking plaats in Iran? Richard Groenenboom antwoordt
- Vandaag speelt Nederland eerste WK-wedstrijd: wel of niet boycotten?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
De spijker op de kop, Patrick Simons! Maar dat dit gebeurt mag ons niet verwonderen. De duisternis heeft niets met het licht.