cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2021 door Jeffrey Schipper

"Jezus Leeft-lijsttrekker Florens van der Spek verdient ons respect"- CIP Podcast

"Wederom heeft de politieke partij Jezus Leeft geen zetel gehaald. Wat wel heel mooi is is dat ze opnieuw aandacht hebben gevraagd en gekregen voor de boodschap van Jezus", maakt redacteur Patrick Simons duidelijk in de CIP Podcast.

"Jezus Leeft slaagde er toch weer in om een podium te krijgen en waren onder andere te zien bij omroep PowNed. De verslaggever ging op verkiezingsdag op pad met Florens van der spek. Hij probeerde hem daarbij voortdurend uit de tent te lokken en maakte regelmatig spottende opmerkingen. Maar Florens kan daar goed mee omgaan en bleef rustig de boodschap van Jezus vertellen."

Tegelijkertijd vraagt Simons zich in hoeverre een stem op Jezus Leeft een weggegooide stem is. "Ik vraag me af: wat als de ruim 5000 mensen die op Jezus Leeft hebben gestemd voor de ChristenUnie hadden gekozen? Zouden ze dan een extra zetel hebben gekregen? Die paar duizend stemmen kunnen dan net het verschil maken. In dat geval vind ik het wel weer heel zonde en is het misschien toch beter een andere manier van evangeliseren te zoeken, ze zijn er creatief genoeg voor!"

"Maar ik heb heel veel respect voor Jezus Leeft-lijsttrekker Florens van der Spek en vind het mooi dat de partij altijd weer manieren vinden om te evangeliseren", besluit de redacteur.

Beluister het fragment vanaf minuut 31:45

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat respect deel ik, al heb ik niet op hem gestemd. Vooral omdat ik hem de haagse slangenkuil niet gun. Het gevaar deed zich al voor met de presentatie van een programma waarin het om voors en tegens gaat. Dan ben je al half ingepakt... Beter de lijn "Jezus Leeft" doorgetrokken en met een "absurd" programma komen waarin Jezus en alleen Hij centraal staat. Niet kiezend uit de tegenstellingen maar bóven de tegenstellingen. Bovendien; De partij heeft z'n punt al goed zichtbaar gemaakt op een billboard dat steeds in beeld kwam.