cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
huwelijksproblemen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 januari 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn man heeft een grotere seksuele behoefte dan ik'

"Mijn man heeft (denk ik) een vrij grote seksuele behoefte. Ik zelf heb dat veel minder en zou eens in de week prima vinden. Ik heb me door de jaren heen moeten aanleren en vooral aanwennen dagelijks gemeenschap met hem te hebben. Op zich vind ik het nu wel prima, ik weet nu dat hij dit nodig heeft. Maar als ik dan mijn maandelijkse periode heb wordt hij heel chagrijnig. Niets is goed meer. Hij is kwaad op de kinderen, boos op mij. Is het normaal voor een man om dit zo hard nodig te hebben? Is hier iets aan te doen?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Seksualiteit tussen man en vrouw behoren thuis binnen een relatie van onderlinge liefde en trouw", antwoordt psychotherapeut en seksuoloog Kees den Hamer duidelijk. "Liefde houdt in dat dat u oog en inzet hebt voor het welzijn van uw man en dat uw man oog heeft en inzet toont voor uw welzijn. Wat vooral belangrijk is dat dat er naar elkaar geluisterd wordt en wordt afgestemd als dat nodig is om geen disbalans te krijgen. Bij elkaar veilig en geborgen voelen is een belangrijke basis om elkaar te kunnen verstaan en om elkaar tot bloei te brengen als echtpaar."

"Het probleem is niet zozeer het verschil in verlangen en behoeften, maar de communicatie en de afstemming in liefde en trouw", constateert Den Hamer. "Daarom is het probleem niet alleen seksueel, maar ook communicatief lijkt de afstemming volledig zoek. Uw man lijkt niet te praten en u kunt uw gevoelens en gedachten niet bij hem kwijt. Tevens lijkt uw man moeilijk onderscheid te kunnen maken tussen persoonlijke afwijzing en de afwijzing van een activiteit, dus wordt hij boos."

Hij constateert dat er sprake is van "een ernstige verstoring van de huwelijksrelatie". "Mocht uw man geen hulp wensen, raad ik u aan om voor uzelf hulp te zoeken om de ongewenste situatie aan te kunnen pakken."


Seksualiteit
- Zelfbevrediging als christen: goed of fout?
- Vrouwen uit refowereld bespreken openlijk hun seksleven
- 3 leugens die christenen geloven over seks
- Seks voor het huwelijk: dit vindt relatiecoach Cocky Drost ervan
- Waarom seks voor het huwelijk geen goed idee is
Meer over Seksualiteit »

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mijn eerste en primaire reactie op het gedrag van deze egocentrische man zou zijn, dat hij een flink pak op z’n donder moet hebben. Mijn tweede reactie – na kort nadenken: ‘Beste man (nou ja beste?), waarom doe je niet aan zelfbevrediging, wanneer je zo nodig moet en je vrouw in haar maandelijks periode is, of vind jij als Gereformeerd gelovige soms, dat masturbatie een ernstige zonde is tegenover God?’ Het is maar goed, dat ik niet gereageerd heb. Wat geeft Kees den Hamer een fijn, wijs, gevoelig en pastoraal antwoord!!!!