cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Van der Staaij versus Grapperhaus over Staphorst

"Minister, dit is toch geen behoorlijk bestuur? Zo driest op maandagochtend regelen dat kerken teruggaan naar dertig kerkgangers. Waarom zo overhaast en niet rustig de tijd nemen om te kijken welk maatwerk gepast is?", aldus een verontwaardigde Kees van der Staaij (SGP) dinsdagmiddag in debat met minister Ferd Grapperhaus tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Van der Staaij uit zijn kritiek naar aanleiding van dit omstreden kerkbesluit van Grapperhaus. Ondanks het feit dat de hersteld hervormde gemeente in Staphorst de coronamaatregelen in acht heeft genomen, was de mediaophef over deze kerk voor Grapperhaus aanleiding om duidelijk te maken dat in kerken niet meer dan dertig kerkgangers welkom zijn.

"De gedachte dat er sprake is van driestheid wijs ik af", antwoordde Grapperhaus in reactie op de SGP-leider. "Ik heb maandagochtend een goed overleg gehad met religieuze koepelorganisaties. Ik vond het van belang om meteen te handelen, juist omdat er een negatief sentiment over religieuze gemeenschappen ontstond."

Bekijk de discussie tussen Van der Staaij en Grapperhaus:


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik ben en blijf van mening dat deze Minister een keus zou moeten maken voor een andere functie. Zijn opereren heeft toch iets van aangeschoten wild, nadat hij ernstige fouten maakte. Dit is hem uiteraard vergeven, wie ben ik, maar het heeft zijn gezag aangetast, evenals de rechtsorde. Hij is minder geloofwaardig geworden voor velen. Juist op deze post hebben we daadkrachtig bestuur nodig en daar helpt een liberale gedachtegang ons niet bij.