cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
fulani nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2020 door Nienke Alblas

Bloedbad in Nigeria: 11 christenen gedood

De moslimextremisten van de rondtrekkende Fulani-stam sloegen afgelopen opnieuw toe in Nigeria. Bij de gewelddadige aanslag kwamen elf christenen om het leven. Onder de slachtoffers bevonden zich een voorganger en vader van negen kinderen en een meisje van nog maar zestien jaar oud, schrijft CBN News.

Luka Binniyat zegt over het incident. "Een vader van negen kinderen stond op tegen de Fulani om zijn vrouw en kinderen te beschermen. Zij konden net aan ontsnappen, hij moest dit bekopen met zijn eigen leven."

Binniyat vertelt dat de Fulani het dorp binnenvielen en schoten op de bewoners van het dorp. Nadat extremisten het dorp hadden uitgemoord staken zij de huizen in brand. "Het is een bloedbad geweest dat ik helaas nooit zal kunnen vergeten." Onder de slachtoffers in het dorp bevonden zich elf christenen. De overlevende bewoners moesten hun woonplaats verlaten, net als meer dan 50.000 anderen in Nigeria.

109 dorpen in het zuidelijke deel van Nigeria zijn in de afgelopen jaren platgebrand door Fulani-extremisten. De vluchtelingen, waaronder christenen, raakten niet alleen hun huis kwijt, maar verloren ook veel familieleden. Nigeria staat op plek 12 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen