cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Patrick Simons

Corona: burgemeester Knokke-Heist verbiedt erediensten, GZB-dag afgelast

In de Belgische gemeente Knokke-Heist heeft de burgemeester strenge maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle activiteiten en evenementen in de gemeente zijn afgelast. Ook mogen er geen erediensten meer plaatsvinden.

Dat maakte de gemeente zojuist zelf bekend op Facebook. Alle openbare gebouwen gaan dicht. Dat betekent dat er zondag geen kerkdienst bezocht kan worden. Dit verbod geldt voorlopig tot 30 april. Knokke-Heist is een bekende kustplaats in België en ligt tegen de grens met Nederland aan. Vorige week werd bekend dat vier personen in de gemeente besmet zijn met het coronavirus.

Ondertussen heeft de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) bekend gemaakt dat de jaarlijkse GZB-dag niet doorgaat in verband met het coronavirus. Men verwachtte rond de 2000 bezoekers en het besmettingsrisico is volgens de zendingsorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) te groot.

De impact voor de GZB, sprekers, zendingswerkers en vrijwilligers is groot”, zegt directeur, ds. Jan Ouwehand op de website van de GZB. “Maar ook voor u als bezoeker vinden we het heel erg jammer dat de GZB-dag die elk jaar enorm inspirerend is, niet kan doorgaan! Het was zoeken naar een evenwicht tussen vertrouwen en verantwoordelijkheid. Uiteindelijk hebben we als organisatie gemeend onze verantwoordelijkheid te moeten nemen voor de bezoekers van de dag. We weten dat er veel ontmoetingen plaatsvinden vanuit alle delen van het land. Ook hebben we meegewogen dat ons land gediend is bij het indammen van risico’s en kans op overbelasting van de gezondheidszorg.”

“We hopen dat er een nieuwe mogelijkheid wordt gevonden om de GZB-dag te houden en vertrouwen erop dat we elkaar toch kunnen ontmoeten.”


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen