cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 juni 2019 door Refoweb

Hoe word ik ooit met God verzoend? Lees hier het indrukwekkende antwoord van evangelist Jan van Dooijeweert

"Stoppen met redeneren." Dat is het antwoord van evangelist Jan van Dooijeweert op een indringende vraag die gesteld wordt op Refoweb. De vragenstelster werkt in de zorg en zegt geen rust meer te hebben sinds een inmiddels overleden client tegen haar getuigde op haar sterfbed. Ze vraagt zich af hoe ze ooit met God verzoend raakt.

"Maar het blijft zo donker", zegt ze. "Het komt op het zaligmakende geloof aan en dat mis ik nog steeds. Ik heb al veel boeken gelezen en verstandelijk kan ik het allemaal beredeneren. Ik weet dat Jezus Christus is gekruisigd, gestorven, begraven enz. Maar ik heb geen ogen des geloofs. Ik bid elke dag of ik ziende mag worden en of de Heere de grendels van mijn hart wil verbreken en of de Heilige Geest in mij mag wonen. Soms mag ik na een gebed een stukje lezen uit Gods Woord, wat precies op mij van toepassing is. Dan voel ik blijdschap, maar dat is zo weer weg en dan denk ik: ik heb het zomaar op mezelf toegepast, het is niet echt. En zo blijf ik maar rond dwalen en blijft de vraag bestaan: hoe kom ik ooit met God verzoend?"

"Jezus is niet gekruisigd voor een uitgelezen groepje uitverkorenen, niet voor een paar mensen die het voelen"

"Stop met redeneren", aldus Van Dooijeweert. "De Heere geeft je verlangen naar Hem en wat is nu jouw antwoord? Redeneren, redeneren en nog eens redeneren. Je gaat boeken lezen, enzovoort. Maar dat zegt de Heere niet in Zijn Woord. Hij zegt iets heel anders. Hij zegt: 'Hoort naar Mij en je zult leven!' Dat is de kern van de Bijbel. De kern van onze belijdenis... Maar de vraag is of het de kern is van ons bestaan, de Heere geloven op Zijn Woord. Niet afgaan op ons gevoel, niet van emoties afhankelijk zijn. Maar geloven wat Hij zegt. Gewoon geloven. Je moet stoppen met redeneren. Redeneren is de rede eren, zeiden ze vroeger wel. En dat is ook zo. Je moet geloven dat Jezus gekruisigd is om voor de zonden van mensen te betalen. Niet voor een uitgelezen groepje uitverkorenen... Niet voor een paar mensen die het voelen... Hij heeft zoveel betaald dat het genoeg is om alle zonden van de hele wereld te kunnen vergeven. Je mag geloven dat Hij opgestaan is uit de dood en dat jij daarom ook op mag staan uit de dood."

De evangelist vervolgt: "Je bent niet ver van het Koninkrijk van God. Grijp je vast aan de slip van Jezus'mantel. Lees en lees in de Bijbel. Het is Gods 'liefdesbrief' aan zondaren gericht. Luister niet niet de preek van satan: 'Dan voel ik blijdschap, maar dat is zo weer weg en dan denk ik: ik heb het zomaar op mezelf toegepast, het is niet echt.' Dat preekt dei mensenmoordenaar altijd. Bid het van je af in een stille worstelomgang met de Heiland. Blijf niet langer ronddwalen, maar werp je aan de voeten van de Heere Jezus. Hij is zo liefdevol en genadig. Bij Hem is nog nooit iemand bedrogen uitgekomen."

"Er staat niets meer in de weg. Als je naar Hem toe gaat, jaagt Hij je niet weg"

"Stop maar met die vraag: 'Hoe kom ik ooit met God verzoend?' God is met jou verzoend. Luister maar naar Zijn Woord in 2 kor 5: 19: 'Want God was in Christus de wereld met zichzelf verzoenende, hun zonden hun niet toerekenende; en heeft het woord der verzoening in ons gelegd.' God heeft zich met de wereld verzoend. Er staat niets meer in de weg. Als je naar Hem toe gaat, jaagt Hij je niet weg omdat je zo'n groot zondaar bent. Maar... Hij sluit je in Zijn armen omdat je terug komt bij Hem."


Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- Waarom Jezus zegt dat 'velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren'
Meer over Geloofszekerheid »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties