cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. M. van Campen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 november 2015 door Jeffrey Schipper

Tien uitspraken van ds. Van Campen over de doop

"Bijbelteksten mogen geen kanonskogels zijn," zei ds. M. M. van Campen onlangs over ‘De Koninkrijksdoop’, een nieuwe uitgave waarin hij stelt dat de doop de belangrijkste bijzaak is. Onlangs sprak CIP.nl met de hervormde predikant uit Rotterdam hierover. Lees hieronder tien uitspraken uit zijn boek.

• "Kort gezegd is de doop een introductie, een handeling waardoor je wordt toegelaten in het Koninkrijk van God, op het christelijk erf. Door de doop wordt zichtbaar dat je je aansluit bij het Koninkrijk van het licht, van het leven en van de liefde. Jezus is de Koning en Hij werft mensen vanuit de duisternis van zonde, onwetendheid en afgoderij tot het licht van Zijn genade."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Doop
- Onrust op Urk: leerkracht mag niet meer voor de klas nadat hij als evangelist bekeerling doopt in IJsselmeer
- Kinderdoop of volwassendoop: wat is de Bijbelse doop?
- "Doopwater mag christenen niet scheiden"
- Waarom Martijn moeite heeft met christenen die zich laten overdopen
- Nico van der Voet heeft een boodschap voor christenen die discussiëren over de doop
Meer over Doop »

Klik hier om 'De Koninkrijksdoop' bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Als kind gedoopt en eigen kinderen ook gedoopt. Het was ontroerend en vanzelfsprekend, nooit over nagedacht. Toen ik tot de conclusie kwam dat God wel kinderen had, maar geen kleinkinderen (je moet ZELF kiezen en je ouders kunnen je aan de Heer opdragen, maar niet voor JOU kiezen of je de Heer wilt volgen) liet ik me als 40 jarige ECHT dopen ( noem het niet overdopen) en tot mijn verbazing hoorde ik daarna een duidelijke stem zeggen: Nu kan niemand me meer uit Mijn Hand rukken. Daarna werd ik overweldigd door een intense vreugde en een paar