cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 maart 2023 door Redactie

HHK-predikant verdacht van mishandeling eigen kinderen: "Thuis was een hel"

Een predikant van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) is samen met zijn vrouw door zes van zijn acht kinderen aangeklaagd wegens mishandeling. Tijdens de rechtszaak, die dinsdag diende, werd bekend dat het echtpaar ervan verdacht wordt de kinderen geslagen te hebben met huis- en keukengereedschap. Een van de kinderen zou met het hoofd langdurig onder water zijn gehouden.

Het betreft de 60-jarige H. J. die nog steeds actief is als predikant binnen de kerk. Hij werd in 2008 predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente in Arnemuiden. In 2011 werd hij op eigen verzoek losgemaakt van de gemeente in Arnemuiden. Er is destijds niet naar buiten gebracht wat de reden was voor zijn vertrek uit die kerk. Er werd enkel gesproken over moeilijkheden tussen kerk en predikant. De predikant ging vervolgens aan de slag als pastoraal werker in een zorgcentrum in Ouddorp en vervulde pastorale taken in de Hersteld Hervormde Gemeente van Korendijk. Ook bij andere gemeenten verleende hij bijstand in het pastoraat. Verder gaat de predikant nog steeds iedere zondag voor in Hersteld Hervormde Gemeentes in heel Nederland. Afgelopen zondag preekte hij nog twee keer. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik kan heel veel redenen bedenken hoe zoiets zover heeft kunnen komen. Maar wat pijnlijk blijft is te constateren dat geloof, bijbel, kerk en prediking geen enkele positieve invloed lijken te hebben op dit soort misstanden.