cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Geert en Lianne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 april 2023 door Sjoukje Dijkstra

Geert en Lianne vonden troost bij God na miskraam: "We zagen zijn hartje kloppen"

"Je kon duidelijk zien dat het een jongetje was", zegt Geert de Korte. Hij en zijn vrouw Lianne zagen het hartje van hun ongeboren kind vaak kloppen. Maar hun kindje kwam levenloos ter wereld. In gesprek met Cvandaag vertellen zij over de impact van hun miskraam. Lianne. "Wat mij het meest bijstaat: Zelfs de vrouw die de echo afnam, was er ondersteboven van. 'We hebben al zo vaak een kloppend hartje gezien!', zei ze."

Het stel heeft vier kinderen in leeftijden tussen vijf en elf jaar oud. Lianne vertelt: "Ik was 11 weken zwanger. Omdat ik best tob met mijn gezondheid, wisten we al vroeg dat ik zwanger was. Ik had daarom ook al diverse echo's en controles gehad. Mijn vierde zwangerschap was ook erg heftig. Toen had ik vanaf week 10 een hoge bloeddruk. Nu was dat vanaf week zes zo, en moest ik al gelijk overschakelen op andere medicatie." Geert was niet mee naar de bewuste echo. Hij was op dat moment de kinderen van school aan het halen. "Van alle afspraken tijdens alle zwangerschappen was dat net de eerste die ik miste. Even een controle, dachten we. Even de termijn bepalen", zegt Geert. "Je weet dat het mis kan gaan. Maar we hadden altijd het hartje zien kloppen. Dan gaat het mis, en haast je je naar het ziekenhuis. Stiekem hopend dat ze het bij het verkeerde eind hebben."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Zwangerschap
- Ongepland zwanger op de BibleBelt? Cynthia (38) hield haar zwangerschap van een tweeling tot het einde verborgen
- Cynthia raakte twee keer ongepland zwanger en deed schuldbelijdenis in de kerk: "Ik voelde me zo verschrikkelijk dom"
- Rianne wilde God bij haar zwangerschap betrekken: "Zwangerschap en geboorte zijn behoorlijk gemedicaliseerd"
- Het geloof van Rianne maakte tijdens haar zwangerschappen een groeispurt door
Meer over Zwangerschap »

Gezin
Meer over gezin »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen