cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Holocaust
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2023 door Patrick Simons

Raad van Kerken associeert situatie Palestina met Holocaust: 'Verachtelijke vergelijking'

De kritiek op de Raad van Kerken in Nederland blijft aanzwellen. In een reisverslag van een bezoek aan Israël stelt een delegatie van deze organisatie dat de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog associaties oproept met de situatie van de Palestijnen. Dit beseften ze tijdens een bezoek aan het Holocaust Herinneringscentrum. Onder meer de ambassade van Israël in Nederland reageert geschokt. Ook andere betrokkenen zijn verontwaardigd: 'De vergelijkingen zijn een regelrechte bezoedeling van de nagedachtenis van Sobibor, de enige plek die uiteindelijk voor Joden niet verboden was.' 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Palestijnen kunnen, ondanks checkpoints om de vele terreur-Palestijnen zoveel als mogelijk tegen te houden, gewoon naar Israël.

Joodse Israëli kunnen echter niet naar de Palestijnse gebieden en meeste omringende geïslamiseerde landen, of hooguit met zeer grote kans om direct vermoord te worden door islamieten. Maar daar hoor je links en instituten als Raad van Kerken dan weer nooit over.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify