cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Willem Grievink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 januari 2023 door Jan-Willem Grievink

Het getuigenis van tante Anne: God doet wonderlijke dingen door gewone mensen heen

Soms is het zo bemoedigend om te merken dat je helemaal niet bijzonder hoeft te zijn om door God toch op een bijzondere manier gebruikt te worden. Vaak blijven het anonieme verhalen die nooit een podium halen. Ook omdat die ‘niet-bijzondere-mensen’ zelf vaak zó bescheiden zijn dat ze er niet mee te koop lopen. Maar geloofsgetuigenissen bouwen het geloof van anderen op, zo heb ik al veel vaker gemerkt. En daarom wil ik er jullie over vertellen. Om je te bemoedigen en een verlangen bij je aan te wakkeren.

Twaalf jaar geleden kwamen Joke en ik in contact met een rentenierende bankier die zijn hele leven en ‘hebben-en-houden’ in handen van God had gegeven. Door de jaren heen leerden wij hem veel beter kennen en zijn we met hem diep in de binnenlanden van India beland, de remote-area, de armste gebieden ter wereld. Plekken waar nooit blanke mensen komen en waar hindoegoden worden vereerd, waar de Indiase overheid nooit komt en waar marxistische rebellen de dienst uitmaken. Maar ook plekken waar je het Bijbelboek Handelingen werkelijkheid ziet worden. Waar tienduizenden mensen tot geloof in Jezus Christus komen en zich laten dopen. We hebben het met eigen ogen gezien en dat heeft ons geloof in de God van de Bijbel verdiept. We werden buitengewoon bemoedigd toen we zagen hoe God doodgewone mensen op een zeer bijzondere manier gebruikt. Ik wil jullie in een aantal artikelen een paar van deze ‘wonderbaarlijke verhalen’ vertellen. Omdat het ook jullie als lezer zal bemoedigen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan-Willem Grievink
- Te vroege seks is gevaarlijk voor je (latere) huwelijk
- Jan-Willem Grievink over Openbaring: “Stop met al dat vrij-geestelijke-geïnterpreteer”
- Hoe weet je dat je een goed huwelijk hebt? 10 basisprincipes voor een duurzaam huwelijk
- Voorkom ongevraagde bemoeienis: hoeveel invloed hebben (schoon)ouders in je huwelijk?
- Verliefdheid: een slechte basis voor een huwelijk
Meer over Jan-Willem Grievink »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Bijzonder ontroerend en bemoedigend! Het deed me denken aan Johannes 20:19, waar de Heer met zijn vrede door (schijnbaar) gesloten deuren binnenkwam. Trouw en beschikbaarheid zijn inderdaad een groot goed,

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify