cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Simon en dochter Alida
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Alida en vader Simon keken de dood in de ogen: “Ik heb gevochten met God”

“Het klinkt misschien gek, maar ruim een jaar lang zag ik het slecht-nieuwsgesprek aankomen”, maakt Alida Steenkamp duidelijk. In 2019 werd bij haar borstkanker geconstateerd. “Ik kon alleen maar huilen. Dagenlang heb ik gejankt”, vertelt haar vader Simon. Met Alida en Simon blikt Cvandaag terug op een voor hen loodzware periode, waarin ze zich op gedragen voelden door hun hemelse Vader.

Alida: “Ik herinner mij nog goed de Bijbeltekst die op 2 januari 2018 in op een kaartje stond: ‘En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede’ (Rom. 8:28). Toen ik dit kaartje las, was ik ervan overtuigd dat God tegen mij zei: ‘Dit kaartje is voor jou, stop hem in je Bijbel ik ga je met deze tekst zegenen.’ Ik wist toen zeker dat ik erg ziek zou worden. God openbaarde dat aan mij. Zo ervaarde ik dat.”
In die periode heeft zij veel medische onderzoeken ondergaan. “In december 2018 heb ik een grote verdikking in mijn borst laten checken bij de huisarts. Hij zag het ging om dicht klierweefsel en het is verder niet onderzocht. Toen ik in mei 2019 terug ging, was er sprake van een grote tumor van 3,5 bij 4 centimeter.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
"Voor altijd alle eer aan God. Hij is het waard om gediend te worden, ook in tijden van tegenspoed." omdat ik ervan overtuigd was dat mijn situatie niets afdeed aan de eer van God. Hij is het waard om gediend te worden, ook in tijden van tegenspoed".Alida, wat een prachtige en ALLES zeggende uitspraak!!