cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Anne van der Bijl
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 november 2022 door Anne van der Bijl

Moeten christenen gehoorzaam zijn aan de overheid? Dit was het antwoord van Anne van der Bijl

‘Veel mensen hebben tegen me gezegd: ‘Je overtreedt de wet. Als de wet van een bepaald land zegt dat Bijbels niet zijn toegestaan, mag je ze daar niet binnen brengen.’ Deze mensen zouden helemaal gelijk hebben als wij niet zowel de wet van de Heer, als de wet van een bepaald land erkenden. Deze twee wetten zijn vaak in strijd met elkaar. Maar God heeft altijd voorrang’, stelde Open Doors-oprichter Anne van der Bijl in de uitgave ‘Als je leven je lief is!’. Naar aanleiding van het recente overlijden van Brother Andrew publiceert Cvandaag onderstaand boekfragment.

Paulus zegt dat de overheid door God is ingesteld, maar hij omschrijft wel wat voor soort overheid en regering hij in gedachten heeft. Een goede regering beschermt het goede, wie het goede doet, wordt door haar geprezen. Betrouwbare regeerders zijn dienaren van God die zich inzetten voor het welzijn van het volk. Geldt dat echt voor goddeloze autoriteiten? Paulus zei nog iets over overheden in 1 Timotheüs 2 vers 1 tot 4: ‘Allereerst vraag ik dat er voor alle mensen gebeden wordt, dat er smeekbeden, voorbeden en dankgebeden voor hen worden uitgesproken. Bid voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid. Dat is goed en welgevallig in de ogen van God, onze Redder, die wil dat alle mensen worden gered en de waarheid leren kennen.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Anne van der Bijl
- Wat is Jezus’ opdracht aan ons? Anne van der Bijl draaide er niet omheen
- Zitten er in Nederland predikanten in de gevangenis?, vroeg iemand aan Anne van der Bijl
Meer over Anne van der Bijl »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uiteraard ben ik het helemaal met Paulus en brother Andrew eens! Ten allen tijde en waar dan ook: Jezus Christus op de allereerste plaats en Hem alleen gehoorzamen!