cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
John Lapré
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 september 2022 door John Lapré

Christelijke 'klimaatpolitie' laat van zich horen: vliegen is de nieuwe doodzonde

Vliegminnend Nederland moet tegenwoordig goed afwegen of het de weerstand van de (christelijke) ‘klimaatpolitie’ waard is, als zij een vakantiekiekje met een vliegtuig plaatst.
Scrollend door tijdlijnen bekruipt mij het gevoel dat ik maar beter niet meer kan zeggen op reis te gaan en daarbij gebruik maak van een vliegtuig. Dat ik eenlaags woon, geen verwarming gebruik (ook niet in de winter), op de fiets naar mijn werk ga en kinderloos ben/blijf, compenseert in de beeldvorming weinig tot niets. Nee, vliegen is de nieuwe doodzonde. Wie vliegt, is bijna crimineel.

Ik wil het hier eens hebben over wat ik beschouw als de mogelijk destructieve kant van ‘groene theologie’. Met groene theologie, waarin royaal oog voor goed rentmeesterschap en voor klimaatgerechtigheid, is niets mis – laat dat helder zijn. We hebben als mensen verantwoord om te gaan met wat aan onze zorg is toevertrouwd. Daarover moet ook in de kerk het gesprek gaan. Het kan geen kwaad ons consumentengedrag eens tegen het licht te houden en af te vragen of we betere rentmeesters kunnen worden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

John Lapré
- Pijnlijk meningsverschil over homoseksualiteit: Lijdt InSalvation aan de kajakziekte?
- De zondagse kerkdienst wordt overschat: het is tijd voor vernieuwing
- Zorgt juridische strijd tegen ds. Kort voor averechts effect?
- Een boodschap voor kerkelijk Nederland: homogenezingstherapie is een vorm van geestelijke verkrachting
- De kracht van het lied: Als je geen woorden hebt, ga dan zingen
Meer over John Lapré »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ten eerste geldt het gebod om niet te (ver)oordelen op dit onderwerp net zo goed. Ten tweede gaan wij de wereld echt niet redden als wij ons bekeren door niet meer te vliegen. En ten derde moeten wij de woorden van Jezus in gedachten blijven houden: al deze dingen moeten gebeuren en nog is het einde niet.