cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Margreet Nagtegaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 augustus 2022 door Margreet Nagtegaal

Geloof is geen controle

Heel lang heb ik ergens diep van binnen de overtuiging gehad dat als je gelooft, je meer controle ervaart of hebt in je leven. Ik dacht dat het leven makkelijker en blijer zou zijn als je vertrouwt op God. Dat je je eigen hart beter onder controle hebt omdat Jezus je redder en verlosser is. Dat je niet zoveel last meer had van zonden, aanvechtingen, strijd, en je relaties een stuk makkelijker zouden verlopen. Want Jezus is toch bij je?

Inmiddels ben ik aardig door de donkere wol van het leven geverfd. De diepe dalen, worstelingen met mezelf en met anderen, met de kerk als instituut, die meestal wel goede intenties hebben maar weinig rekening houden met de gebrokenheid, de kwetsbaarheid en het grote lijden in deze wereld. Ik raakte meerdere malen ontgoocheld door voorgangers die op enigerlei wijze niet te vertrouwen waren. Soms voor langere tijd in de leugen leefden, soms een sterke neiging tot narcisme hadden of zulke grote en ideale droombeelden hadden van een droomkerk dat ik me er niet echt bij thuis voelde.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Margreet Nagtegaal
- Het blijft aanmodderen in je geloof... wat dan?
- Er zat een groot 'moeten-beest' in mijn hart genesteld
- Oppervlakkige nieuwjaarswensen
- Christelijke vrijheid is helemaal niet gemakkelijk
- Je identiteit is geen leeg doosje
Meer over Margreet Nagtegaal »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Uit mijn hart gegrepen. Ik las eens van een Indiase bijbel leraar het volgende: De prijs die betaald moet worden om te bemoedigen, te leren enz. is de prijs van ..... Eerlijkheid. Hij zegt ; als wij verkeerde indruk geven van ons christen leven dan zijn we valse getuigen. Grote meerderheid van de christenheid valt hier onder. Men geeft hoog op van hun geloof hun gebeden, over winningen over zonde, wat Christus overwinnaar. men geeft hoog op van hun heilig leven, men geeft hoog op van radicaliteit enz. Hierdoor zijn vele misleid