cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 januari 2022 door Fred de Vries

Een vraag die mij bezighoudt: zijn politici landverraders?

Nederland is momenteel in de greep van fakkeldragers die zich in tuinen van beroemde mensen ophouden. Politici zien het als een bedreiging, wat ik heel goed begrijp. Het is een trend. Niet alleen onder politici en andere beroemdheden. Ook wij hebben dit wel eens meegemaakt. De laatste keer dat het bij ons gebeurde was november vorig jaar. We hebben toen de voordeur open gedaan en gezegd: “Als je voor ons een heel leuk liedje gaat zingen, mag je straks een snoepje uitzoeken.”

Deze week vertelde Arie Slob voor de TV, dat één van de ergste dingen die hij in de laatste tijd had meegemaakt was bij het gebouw van Algemene zaken een man hem ‘landverrader’ noemde. Het emotioneerde de bewindsman. Zijn stem klonk wiebelig, zijn mondhoeken waren een luttele seconde ongecontroleerd, tranen bleven nog maar net achterwege.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Het laatste stuk over die vrouw met dat Aldi-permanent en jogging broek is een veroordelende stereotypering die elk verhaal, aan welke kant je ook staat, helemaal onderuit haalt. Wat een discriminatoire minachting gaat hiervan uit! De vrouw met het Aldi permanentje en die man die “landverrader” schreeuwt zijn mensen die, net als ik, genoeg hebben van het liegende en bedriegende elitaire groepje in Den Haag. Een groep met verborgen agenda’s en motieven. Maar we zien nu al dat ze langzaam maar zeker ontmaskerd worden.