cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pieter J. Lalleman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 december 2021 door Pieter J. Lalleman

Schrijft de apostel Paulus dat alle mensen worden gered?

Mensen in de 21e eeuw geven graag iedereen de ruimte om zichzelf te zijn en zij vinden dat niemand over het leven en de keuzes van een ander mag oordelen. Zij hopen vervolgens (bewust of onbewust) dat ze deze tolerante houding ook in de Bijbel kunnen
aantreffen, maar dat geeft aanleiding tot misverstanden. In de Bijbel wordt namelijk niet alles wat mensen doen goedgekeurd. Zowel het Oude als het Nieuwe Testament kent een duidelijk systeem van normen en waarden. Niet voor alles is ruimte.

Toch zou het ook een misverstand zijn om te beweren dat de Bijbel leert dat je de hemel kunt verdienen door je fatsoenlijk te gedragen en goede werken te doen. Het gaat erom dat je je vertrouwen stelt op God; Vader, Zoon en Heilige Geest. Daar valt de beslissing. Wie niet in God gelooft, kan daarom door Hem niet worden aangenomen. Er zijn talloze plaatsen in de Bijbel waar dit heel duidelijk wordt gesteld, maar ik beperk mij hier tot de brieven van Paulus. Hij bevestigt de sleutelrol van geloof onder andere in Romeinen 1:16-17, Galaten 2:15-16 en Efeze 2:8-10.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Misverstanden over de Bijbel
- Het Bijbelboek Openbaring gaat niet alleen over de toekomst
- Niet alles in de Bijbel is letterlijk het Woord van God
- Paulus wil niet dat vrouwen zwijgen in de kerk
- De Bijbel heeft geen humor? Dat is een misverstand
- De profeten waren geen toekomstvoorspellers
Meer over Misverstanden over de Bijbel »

Klik hier om het boek van Pieter J. Lalleman te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het is mij duidelijk dat Paules zegt dat er redding voor iedereen is tenzij je Jezus verwerpt. Maar Paulus laat ook weten dat mensen die onwetend zijn en oprecht leven niet verloren gaan.