cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Lineke Blijdorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2021 door Lineke Blijdorp

The Great Reset: blijf waakzaam en vooral heel erg nuchter

Weinig namen leiden momenteel zo makkelijk en zo ongenuanceerd tot hoge bloeddruk, conspiracy-erupties en eindtijdangst, als de naam van de Duitse professor Klaus Schwab (1938) met zijn publikatie “The Great Reset” (TGR).

Tegelijkertijd merk ik dat veel mensen eigenlijk geen idee hebben waar dit nu écht over gaat. Laat staan dat zij de betreffende teksten geheel gelezen hebben en/of dat ze zich hierin verdiept hebben. Met verdiepen bedoel ik dus niet: woest-kolkende filmpjes bekijken op YouTube, maar ouderwets academisch onderzoek. Teksten lezen, bestuderen, vooral ook in een bredere context en rekening houdend met de altijd bestaande confirmation bias (zoek even uit wat dit betekent; juist als je die woorden niet kent, heb je er namelijk meestal wel last van).

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Lineke Blijdorp
- Ik schaam mijzelf voor de actie van InSalvation
- Tom de Wal predikt het evangelie (en dit is het enige dat relevant is)
- Slachtoffergedrag in coronatijd: het wordt tijd dat we als kerk volwassen worden
- Niets geleerd van het verleden: CDA steunt anti-Israël motie
- Is de coronacrisis het einde van de kerk in Nederland?
Meer over Lineke Blijdorp »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
We zien telkens 2 kampen: het nuchtere 't-valt-wel-mee-kamp en het kijk!-de-NWO-verdrukking-kom-eraan kamp. Het ene kamp probeert t andere met feiten te overtuigen en vv. Het ene kamp trapt vaak op de rem en t andere op het gaspedaal en vliegt uit de bocht. Ja,er is met zekerheid wereldwijd veel meer aan de hand en ja, er groeit in sneltreinvaart een onchristelijk wereldsysteem. Maar het voornaamste is dat wij nuchter onze "lampen vullen met de olie" uit Mat 25:1-13 en we ons als de gereedstaande vlekkeloze Bruiden uit Openbaringen gedragen.