cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gor Khatchikyan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Arts Gor mist vechtlust bij 'coronaminister': "We gaan dit virus overwinnen"

"Het kan toch niet zo zijn dat een virus ons treft en wij zeggen dat het virus het beter doet? No way!" Gisteravond vertelde Gor Khatchikyan, arts op de spoedeisende hulp, een gepassioneerd verhaal in de talkshow Op1. De christelijke spreker uitte ook kritiek op de communicatie van 'coronaminister' Hugo de Jonge. Tijdens het coronadebat reageerden politici van CDA, ChristenUnie en SGP eerder die dag op de aangescherpte coronamaatregelen.

Gor merkt een belangrijk verschil in de communicatie tussen de eerste en tweede coronagolf. “We zijn een boodschap van hoop kwijtgeraakt: ‘We kunnen het en als het komt gaan we ervoor.’ Het raakte mij dat minister Hugo de Jonge maandag in zijn persconferentie zei: ‘We doen ons best, maar het virus doet het beter.’” Met die uitspraak is Gor het niet eens. “Het kan toch niet zo zijn dat er een virus ons treft en wij zeggen het virus het beter doet? No way! Als dat virus weer opsteekt, gaan we ervoor. En niemand kan mij vertellen dat het virus het beter doet dan mijn collega’s die uren hebben gestreden. We hebben het goed gedaan en gaan het nog beter doen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Ja maar onze regering wil het virus helemaal niet overwinnen. Het virus is de katalysator van de nieuwe wereldorde en uiteindelijk het rijk van het beest. Wanneer worden we eigenlijk eindelijk eens wakker. Lees je bijbel, lees het nieuws, onderzoek zelf en luister niet alleen wat je krijgt voorgeschoteld, bidt en gebruik je verstand. Het doet me denken aan wat God zegt in Zijn Woord: Mijn volk gaat ten onder aan het gebrek aan kennis. Geldt dat ook niet voor ons?