cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Verweij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

09 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen baden om ‘bevrijding’ homogevoelens Johan: "Verliefd op een vrouw ben ik nooit geworden"

“Ik liet voor mij bidden om 'bevrijd' te worden van homoseksualiteit. Maar verliefd op een vrouw ben ik nooit geworden.” Zijn homoseksualiteit leidde tot een jarenlange strijd binnen en buiten de christelijke gemeenschap. Johan Verweij had het idee dat hij moest kiezen tussen zijn seksuele oriëntatie en zijn geloof. Voor veel mensen is die worsteling niet altijd logisch of te bevatten. CIP.nl sprak Johan naar aanleiding van zijn boek ‘Het roze schaap - ‘een gruwel Gods?’.

Johan kent de Biblebelt van binnenuit. Hij groeit op in Nieuw-Lekkerland. Op zondag zit hij twee keer in een reformatorische kerk. Als 7-jarige fantaseert en droomt hij graag over jongens. Later maakt hij kennis met een boek van de christelijke schrijver Frans van Houwelingen over een jongen met homoseksuele gevoelens. Voor Johan was het meteen duidelijk: dit gaat over mij. Het wordt nog concreter wanneer Johan op 12-jarige leeftijd voor het eerst een meisje kust. Van een opgewonden gevoel was geen sprake. Zijn homoseksuele gevoelens deelt Johan voor het eerst met een goede vriendin. “Ik huil, maar voel me ook opgelucht. Ze heeft me toen en ook later nooit veroordeeld.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

I
Ik heb in het verleden 5 jaar lang een lesbische relatie gehad. Maar de Heer heeft mij duidelijk gemaakt, dat deze relatie niet van Hem was. Opeen liefdevolle manier en veel gebed heeft de Heer mij bevrijd! Het was voor mij een moeilijke keuze om met mijn vriendin te breken. Maar ik kies ervoor om gehoorzaam te zijn aan de Heer. G'd is liefdevol en dwingt je niet om voor Hem te kiezen. De bijbel is heel duidelijk over homoseksualiteit. Het is een gruwelijk in G'ds ogen. Als je deze gevoelens hebt, kun je er ook voor kiezen alleen te blijven.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify