cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 oktober 2020 door Willem J. Ouweneel

Het paradijs komt eraan!

Sinds wij in Houten wonen, en wel in het wijkje dat ze hier ‘de Tuinen’ noemen, ben ik me nóg meer voor de Tuin van Eden gaan interesseren, vooral omdat wij vanuit ons appartement zo’n ‘paradijselijk’ uitzicht op de heerlijke Rietplas hebben. Mijn boek Het paradijs van zijn val tot zijn herrijzenis: Het verhaal van Eden is dan ook erg toepasselijk.

Volgens archeologische opgravingen hebben hier, in het oude stroomgebied van de Rijn, al minstens sinds de vijfde eeuw mensen gewoond (als ik de prehistorie buiten beschouwing laat). Ik kijk uit op een archeologisch park waar rond de tiende eeuw al een grote herenboerderij moet hebben gestaan, die bekend was onder de naam Loericker Hofstede. De archeologen beweren dat de mensen hier destijds onder andere eland, karper en meerval gegeten hebben; dat verhoogt voor mij nog het Edense karakter van de plek.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
- Snelgroeiende stichting legt typisch eigentijdse dwaling bloot: het welvaartsevangelie
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Anne Salomons. Wat ben je hardnekkig en voor jezelf zonder uitzicht door je verkeerde inzichten mbt uitspraken als: nog een korte tijd, of niet ver van verdwijning. Je geloof toch ook dat 1 dag is als 1000 jaar. Dus die korte tijd is nog maar 2 dagen geleden. Geen activisme onzerzijds zal het paradijs brengen, ook al kan woestijn gebied dmv moderne technologie gecultiveerd worden. Op de sabbatdag, in het 1000 jr. vrederijk (Op.20), wanneer het oorlogstuig omgesmeed is tot ploeg en snoeimachines, zal jouw idee mogelijk zijn doel bereiken. Maar