cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Faraidoun Fouad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 februari 2020 door Patrick Simons

Faraidoun vluchtte als moslim naar Nederland en is nu christen: "In de trein naar Amsterdam ontmoette ik een engel"

“Ik ben geboren in Irak en opgevoed in Irak. Geboren als moslim en opgevoed als moslim”, zo begint Faraidoun Fouad zijn getuigenis bij de Kom Ook Groep. “Toen ik moslim was, geloofde ik in een God die machtig is. Ik geloofde in een God die alles geschapen heeft, een God die barmhartig is. Ik geloofde in de Heere Jezus. Maar ik geloofde niet dat Jezus mijn persoonlijke Redder en Verlosser is. En dat is belangrijk.”

"Ik kom uit een moslimfamilie en ben streng opgevoed, met name door mijn moeder. Van kleins af aan werd ik geleerd om te bidden, naar de moskee te gaan, de Koran te lezen en te vasten. Doen wat de islam zegt. Alles draaide om regels en wetten. Ik probeerde zoveel mogelijk perfect te leven voor Allah en zijn profeet. Zo zou ik misschien in de hemel komen. Ik deed alles wat de islam van mij vroeg. Totdat ik een tiener werd. Toen ging ik zelf nadenken over God. Houdt Hij nu van mij of niet? Ga ik naar de hemel of niet?”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel ontroerend en toch levensecht verhaalPeter