cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 augustus 2019 door Patrick Simons

Dominee Piet van Midden ziet Bijbelteksten die elkaar tegenspreken: "Bijbel is niet bedoeld om alles exact te laten kloppen"

Dominee Piet van Midden merkte onder jongeren dat de Bijbel, in welke vertaling dan ook, totaal onbekende taal bevat. Daarom besloot de predikant en docent Hebreeuws om de Groeibijbel te schrijven, een bijzondere verhalende Bijbel waarin de mooiste en belangrijkste verhalen uit de Bijbel opnieuw worden verteld. Daarbij vindt de hoogleraar de Joodse context ontzettend belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat zelfs tal van bekende verhalen uit de Bijbel een heel andere betekenis krijgen. CIP.nl sprak met hem over de Bijbel, de grondtalen en verschillende Bijbelverhalen die vaak verkeerd worden uitgelegd. Vandaag deel 2.

De hoogleraar merkt dat veel mensen niet de mogelijkheid hebben om de Bijbel goed te begrijpen, waardoor er heel veel mooie lessen verloren gaan. "Heel veel mensen lezen trouw de Bijbel, maar hebben niet de tools om de belangrijkste stukken tot zich te nemen omdat ze geen Hebreeuws of Grieks hebben geleerd óf dat nooit hebben bijgehouden zoals bij veel dominees helaas het geval is. Dan krijg je van de preekstoel verhalen dat Jezus een goed mens was en hoor je eigenlijk elke zondag hetzelfde. Ontzettend zonde omdat er zo ontzettend veel te leren valt uit de Bijbel."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden en de Bijbel
- Volgens ds. Piet van Midden wordt de gelijkenis van de verloren zoon vaak verkeerd uitgelegd
- Dominee Piet van Midden is 'veroordeeld' tot geloven: "Ik heb serieus geprobeerd ermee te stoppen"
- Dominee Piet van Midden hekelt gemakzucht predikanten: “Ik krijg soms maagzuur als ik hoor hoe sommigen met Bijbelteksten omgaan”
- Dominee Piet van Midden vindt Openbaring één van de meest toegankelijke Bijbelboeken: "De Bijbel eindigt zoals het ook begon"
Meer over Piet van Midden en de Bijbel »

Klik hier om de Groeibijbel te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Prachtig zo'n Bijbelse uitleg van de prof.

Luister ook naar zijn Hebreeuwse lessen op internet; de efemeriden.