cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gert Nieuwenhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

09 juli 2019 door Patrick Simons

Hoe een bekeerde ex-moslim de grondlegger werd van een kerk die vandaag 5 miljoen leden telt

Jarenlang was Gert Nieuwenhuis actief als voorzitter van Net Foundation. Ook werkte hij als zendeling in Nigeria en was hij een tijdlang directeur van Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG). Gedurende al die jaren reisde hij vanzelfsprekend de hele wereld over en ontmoette hij tal van bijzondere mensen. Zo vertelt hij een bijzonder verhaal over een ontmoeting die hij in Ethiopië had met een bekeerde ex-moslim en inmiddels directeur van een grote theologische school in Addis Abeba.

“In 2015 bracht ik samen met Raymond Warner een bezoek aan Ethiopië voor het werk van Net Foundation”, vertelt Nieuwenhuis. “Daar hadden we een onverwachte en vooral onvergetelijke ontmoeting in ons hotel met dominee Tsadiku. Hij was directeur van een grote theologische school in Addis Abeba. Het was de bedoeling hem de werking van het softwareprogramma dat Net Foundation gebruikte te demonstreren. Maar precies toen we daarmee wilden beginnen, viel de internetverbinding weg. Zeer frustrerend natuurlijk. Maar onze verlegenheid is Gods gelegenheid. Juist daardoor raakten we namelijk met elkaar aan de praat. Hij vertelde hoe God zijn leven had geleid. Hij was een prachtig voorbeeld van wat God kan doen door één mens en dat Hij daar een heel eenvoudig middel voor kan gebruiken.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Beetje slordig met de feiten: Amhaars is de belangrijkste taal van Ethiopië, de orthodoxe kerk is de nationale kerk (niet de volle-evangeliegemeenten, zoals we die hier noemen) en God bekeert niet, dat is aan ons mensen.