cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjan Baan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 mei 2019 door Patrick Simons

Noodklok over reformatorische kerken: "Er gaan geen zielen verloren omdat ze een 'eenzijdig' opwekkingslied hebben gezongen"

Ds. J. M. D. de Heer liet zich vorige week tijdens een lezing negatief uit over Nederlandstalige, religieuze muziek waaronder opwekkingsmuziek en muziek van Sela en Christian Verwoerd. Tal van christenen reageerden daarop. Ook evangelist en predikant Arjan Baan reageerde via Facebook. CIP.nl stelde hem enkele vragen over dit onderwerp.

De open reactie van Baan was overigens ook ds. De Heer zelf opgevallen. Er volgde een “waardige mailwisseling”. Arjan: “Ik kan zijn kritiek aan de ene kant wel plaatsen. Als we de Bijbel eerlijk lezen dan is er zoiets als sound doctrine, gezonde theologie. Het is bekend dat dwaalleraars in de oude kerk liederen gebruikten om hun (dwaal)leer te verbreiden. Het zette Ambrosius er toe aan om ‘goede’ liederen te schrijven, hoewel ook hij een ‘kind van zijn tijd’ was.”              

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekkingsmuziek
- GerGem-predikant over opwekkingsmuziek, Sela en Christian Verwoerd: "Botst met prediking van Wet en Evangelie"
- Christian Verwoerd reageert op kritiek ds. De Heer: "Als dominee De Heer moeite heeft met zonde, zou hij dit lied moeten omarmen"
- CGK-predikant reageert op uitspraken ds. De Heer over opwekkingsmuziek
- Ds. De Heer verklaart kritiek op opwekkingsmuziek: "Acceptatie van deze muziek verloopt vaak via het gevoel"
- Evangelisch Nederland laat zich weer eens op de kast jagen door een refodominee
Meer over Opwekkingsmuziek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Mooie reactie van A. Baan! Ik herken het helemaal! ja.. kritisch en met liefde opgeschreven! Ik weet dat veel mensen deze discussie niet echt relevant vinden... maar iedereen die dit leest; onthoud dit; In onze zondige wereld zullen we nooit het ultieme lied kunnen vinden om onze schepper groot te maken... maar God troont op de lofzangen van zijn volk Israël! We mogen hem eren met Psalmen, lofliederen en geestelijke liederen! (EF 5:19) Verder niks aan toe te voegen aan dit stuk!