cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sarmad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juni 2022 door Patrick Goede

Sarmad werd beschoten door zijn eigen moslimbroer in Irak: "Ik was altijd bang voor Allah"

Sarmad werd in 1974 in Irak geboren in een streng Sjiitische moslimfamilie. Onder de rook van Bagdad groeide hij op met veel angst voor Allah. Toen hij zes jaar oud was brak in zijn land de oorlog met buurland Iran uit en ontwikkelde hij een haat tegen het Iraanse volk. Tegenwoordig is Sarmad echter getrouwd met een Iraanse. Hij woont in Zeeland waar hij met Stichting Gave onder Perzische en Arabische evangelisatiewerk verricht. CIP zocht hem op om zijn bijzondere bekeringsverhaal te horen. 

“Ik was altijd bang voor Allah. Ik was bang voor zijn straffen”, vertelt Sarmad. “Allah was de waarheid en alle andere geloven zag ik als vijanden. Ik groeide op met een haat voor Israël en de Joodse bevolking. Christenen haatte ik ook nadat in 1990 de oorlog tussen Irak en Amerika begon. In die tijd had ik een goede vriend waar ik veel van hield. We gingen samen naar de universiteit van Bagdad en hij was heel aardig, vriendelijk en lief. Hij had ook een vrede en rust over zich die ik echt bijzonder vond. Na een tijdje kwam ik erachter dat hij christen was. Toen heb ik tegen hem gezegd dat ik hem erg aardig en lief vond, maar dat ik het wel heel jammer vond dat hij christen was. Hij reageerde daar echter weer ontzettend vriendelijk op.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Heel mooi getuigenis. Geweldig hoe de Heer werkt. 'Liefde, blijdschap, vrede ....'