cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 november 2021 door Fred de Vries

Met een Bijbels voedingspatroon verklein je de kans op ziekten als corona

Als het aan Gaby van Waay ligt, zouden christenen meer vanuit Bijbels perspectief naar voedsel moeten kijken. Dat zei deze dame vorige week in een artikel op CIP.nl. Op een overzichtelijke manier wordt in dit artikel uitgelegd hoe en wat en ik heb genoten van wat er in staat. Het doet mij vertwijfeld afvragen waarom er op CIP.nl nog niet een rubriek is dat heet: “Bijbels verantwoord kanen met Gaby.” En... een stukje vlees mag! Halleluja!

Bijbels verantwoord kijken naar eten, daar ga ik al. Op feestjes krijgt een warm buffet bij mij niet de kans om af te koelen. Kom ik in onze plaatselijke ‘all you can eat’ dan weet de Chinese jongen achter de grill al precies wat hij op het vuur moet gooien.
Hij steekt zijn hand vragend op: “Vijf?”
“Ja vijf”, knik ik bevestigend en terstond pakt hij vijf lamskoteletjes uit de bak en legt die op de grill. Sinds kort zijn de regels aangepast en mogen er niet meer dan drie op de grill, maar voor mij maakt deze eerbiedwaardige allochtoon een uitzondering en raakt hij bij drie de tel kwijt.
Gelukkig komen lamskoteletjes volgens Bijbelse principes van een rein dier, wat maakt dat ik de HEER met een iets geruster hart bid of hij mijn vraatzucht wil vergeven.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
- Kunnen we nog wel naar muziek van Hillsong blijven luisteren?
- Een pastor zoekt 3 miljoen euro voor een kerkgebouw: begrijpelijk?
- Hoera! Ik heb corona!
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Hmm, als de joodse spijswetten zo gezond zijn dan zou er Israël en zeker onder de orthodoxe Joden bijna geen Corona moeten zijn. Maar ook daar lagen de ziekenhuizen vol. En volgens mij zijn zij ook niet volledig enge-ziekten-vrij.

Dat gezond eten goed is staat voor mij buiten kijf maar het is niet dé oplossing.