cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Simon Ekkelboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 februari 2018 door Redactie

Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing

Het was een van de opmerkelijkste gebeurtenissen tijdens Opwekking 2014. Christenen op het festivalterrein baden voor Simon Ekkelboom, die met spierdystrofie in een rolstoel zat. Er gebeurde een wonder. Na het gebed kon hij namelijk opeens lopen. De pijn was weg. Z’n kleinzoon was zichtbaar aangeslagen. Toen Simon geen christen bleek te zijn werd hij bovendien terstond gedoopt. Maar hoe is het nu met hem?

cvandaag Premium logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door cvandaag Premium lid Rik Bokelman.

Word ook lid

Het filmpje waarop de genezing te zien was werd sindsdien meer dan 35.000 keer bekeken op YouTube.

Simon vertelde vlak na zijn genezing over wat hem was overkomen in de grote samenkomsttent van Opwekking. Meer dan 10 jaar lang zat hij in een rolstoel. Reden genoeg om te vertellen over het wonder dat hem was overkomen. God werd gedankt en geprezen voor de genezing:

Na zijn genezing maakten we met CIP.nl dit verhaal.

Maar hoe is het jaren later eigenlijk met Simon?

Via via hoorden we dat Simon niet meer naar de Ichtuskerk in Zaandam gaat. Dat is de pinksterkerk waar hij zich bij aansloot sinds zijn genezing, met dank aan het nazorgteam van Opwekking. En dus belden we hem op.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Simon heeft net zoveel pijn als voor zijn genezing en gaat niet meer naar de kerk. Geloven in God doet hij niet echt meer.

Aan de telefoon horen we vooral veel teleurstelling.

“Ik ben ziek. Tja, wat doe je eraan.” “Het rommelt,” vertelt Simon aan de telefoon. “De pijn is terug. Ik heb net zoveel pijn als vroeger. Spierdystrofie. Ik heb heel de dag pijn. Overal.” Het enige lichtpuntje: “Ik zit alleen nog niet in een rolstoel.”

“In 2014 was ik genezen maar vorig jaar in 2017 was de pijn weer helemaal terug.”

“Sindsdien ga ik ook niet meer naar de kerk. Aan de ene kant omdat ik moeilijk naar de kerk kon komen. Aan de andere kant omdat ik van niemand meer iets hoorde.”

“Aan de ene kant zeg ik: de gebedsgenezing heeft geholpen. Aan de andere kant zeg ik: het heeft niet geholpen.”

“Ik hoor van niemand iets meer. Behalve van jou dan.”

Hoe kijkt Simon met deze feiten dan terug op zijn genezing? Was dat dan allemaal nep? Een psychologisch effect? Of heeft God toegelaten dat hij weer ziek is geworden?

Simon: “Aan de ene kant zeg ik: de gebedsgenezing heeft geholpen. Aan de andere kant zeg ik: het heeft niet geholpen. Want de pijn is gewoon weer terug.”

“Ik dacht wel regelmatig na de genezing: ‘Misschien komt de pijn wel terug.’ Daar heb ik wel altijd onbewust aan gedacht. En ja, dat is gebeurd. Het is gewoon heel vervelend. Je doet er niks aan.”

“Als het echt zo’n wonder was, waarom maakt God dan niet iedereen beter?”

“Toen ik genezen werd geloofde ik wel echt. Toen heb ik me ook nog laten dopen. Ik liet me dopen omdat ik dacht: 'God bestaat dus echt.' Maar ja als de pijn dan na een paar jaar terugkomt dan denk je: ‘Nee, het is toch niet zo. Het heeft niet zo mogen zijn.’”

“Ik ben niet boos geworden op God. Kijk, God kan er niks aan doen. Wie kan er iets aan doen dat de pijn terug is?”

“Het geloof dat ik had gevonden, het geloof in gebedsgenezing, zoals het werd verteld in de kerk hier in Zaandam... Daar geloof ik niet meer in. Maar andere dingen zullen gerust waar zijn van het geloof, hoor. Daar kan ik niet over oordelen. Ik denk dat God wel bestaat. Maar of dat nou de God van de Bijbel is..."

“Ik bid ook niet meer tot God of Hij me beter wil maken. Ik heb de hoop opgegeven. M’n vrouw ook trouwens. Die is er helemaal klaar mee. Nog meer dan ik.”

“Als ik nu nog altijd genezen zou zijn? Ja, dan zou ik misschien nog wel geloven.”

“Ik doe niks meer met geloof. Ik vind het goed zo.”

“Ik bid ook niet meer tot God of Hij me beter wil maken. Ik heb de hoop opgegeven.”

“M’n vrouw ook trouwens. Die is er helemaal klaar mee. Nog meer dan ik. Ik ging na mijn genezing naar de kerk, maar m’n vrouw ging al na drie of vier keer niet meer. Die voelde zich niet in de kerk thuis.”

“Zij heeft eigenlijk nooit in de genezing geloofd. Ze zag wel dat ik geen pijn meer had, tot vorig jaar. Maar ze zei wel: ‘Misschien komt het ooit wel weer een keer terug.’ En ze heeft gelijk gehad. Het is gewoon teruggekomen. Ik kan er verder ook niks van maken.”

“Ach ja, je doet er niks aan.”

“Het leven gaat zoals het gaat.”

Lees hier reactie van de voormalig voorganger van Simon. Pastor Jan Barendse insinueert dat het wel eens Simon z'n eigen schuld zou kunnen zijn dat hij weer ziek is geworden. 

cvandaag Premium logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor cvandaag Premium

Je las net een gratis cvandaag Premium artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
- Atheïstische illusionist ziet mensen genezen tijdens theatershow
Meer over Gebedsgenezing »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Ik heb al meer dan 25 jaar spier reuma dagen van veel pijn ook voor mij is veel gebeden voor genezing. Maar iedere keer ervaar ik dat mijn ziek zijn niets te maken heeft met mijn geloof door mijn ziekte ben ik steeds meer gaan geloven omdat ik juist als ik veel pijn heb mij gedragen voel. Zijn rust en vrede is dan zo groot. Mijn geloof is een hart zaak en helaas ik ben ziek maar Hij draagt mij.