Droom leidde Iraanse vrouw tot Jezus: "Ik weiger mijn geloof te verloochenen"
Marziyeh Amirizadeh (foto) vertelt met een stralend gezicht over de boodschap van Jezus. Wie haar ziet zou bijna vergeten dat ze in het verleden ter dood veroordeeld is en werd gemarteld in de beruchte Evin-gevangenis in haar thuisland Iran. Maar in geloof verzette ze zich keer op keer tegen de autoriteiten. Marzi, zoals ze wordt genoemd, ontvluchtte na haar gevangenschap het moslimland en bouwde een nieuw leven op in de Verenigde Staten. CBN News sprak onlangs met haar.
Haar geloofsavontuur begon met een droom waarin ze een bovennatuurlijke en onvoorwaardelijke liefde ervaarde. In die droom zag Marzi een wit paard. Later legde vriendin Maryam Rostampour uit dat dit witte paard symbool staat voor Jezus, die voor haar zonden is gestorven. Niet lang daarna aanvaardde de Iraanse vrouw Hem als haar Heer en Heiland. “Die dag veranderde mijn leven en ontving ik de Heilige Geest”, zo getuigt zij. Plotseling aanbad ik God in talen die ik nooit eerder had geleerd. Overal om mij heen ervaarde ik Jezus’ liefde en aanwezigheid.”
Marzi kon op geen enkele manier over Jezus zwijgen en dus trok ze met haar beste vriendin (Maryam) de stoute schoenen aan. Ze verspreidden maar liefst 20.000 bijbels in de Iraanse hoofdstad Teheran. Op hun initiatief werd een aantal huiskerken opgericht. Dit had tot gevolg dat het tweetal werd aangegeven bij de politie en gearresteerd. Executie door ophanging dreigde, citeert God Reports.
De vriendinnen verbleven 259 dagen lang in de beruchte Evin-gevangenis. De officiële beschuldiging luidde geloofsafval, staatsondermijnende activiteiten en godslastering, waarvoor ze opgehangen konden worden. Terwijl vele mensen wereldwijd voor hun vrijlating baden, kwam de Iraanse regering onder internationale druk te staan van organisaties als Amnesty International, de Verenigde Naties en het Vaticaan. De Iraanse vrouwen werden in de gevangenis gemarteld, maar vonden desondanks de kracht om de boodschap van Jezus te delen met hun onderdrukkers en medegevangenen, onder wie ook prostituees. “We probeerden te laten zien wie Jezus is door van hen te houden”, aldus Marzi tegenover CBN.
Bekijk het volledige CBN-interview met Marzi:
Hun houding wierp vruchten af. Verschillende gevangenen gaven hun hart aan Jezus. “Ik voelde me in de gevangenis vrijer dan erbuiten”, bekent Marzi. Toen haar vrijlating werd aangeboden als ze Jezus zou verloochenen, verklaarde ze stoutmoedig: “Ga je gang en hang me op. Ik weiger mijn geloof te verloochenen.” Uiteindelijk werden Maryam en Marzi uit de gevangenis vrijgelaten, en van alle aanklachten vrijgesproken. Ze beschouwen het als een eer om een klein beetje van Jezus' lijden ervaren te hebben door omwille van Zijn naam opgesloten te zijn geweest.
Na hun vrijlating zijn ze naar de VS geëmigreerd, waar ze nu in Atlanta wonen. Hoewel ze nu in ballingschap leven, reizen de vrouwen de hele wereld over om op te komen voor het onderdrukte Iraanse volk en ook getuigen ze van hun geloof. De geestelijke herleving in hun thuisland ervaren ze als een bemoediging. Volgens GAMAAN, een in Nederland gevestigde onderzoeksgroep, is het aantal christenen in Iran "zonder twijfel enkele honderdduizenden en groeit het door naar meer dan een miljoen". Lees ook: Iraanse moslims keren islam massaal de rug toe en komen tot Jezus: "Massale uittocht".
In het boek ‘Gevangen in Iran’ vertellen Maryam en Mariziyeh van hun wonderlijke tijd in de gevangenis. De plek die bekend staat als een hel werd een plek van liefde en hoop voor velen. Klik hier om het boek te bestellen.
Praatmee