cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 mei 2023 door Redactie

Gert-Jan Segers geeft duidelijkheid over toekomst: 'Roeping blijft hetzelfde'

Gert-Jan Segers gaat vanaf het einde van deze zomer werken voor International Justice Mission (IJM). Deze organisatie strijdt wereldwijd tegen slavernij en mensenhandel. De voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer gaat een dag per week aan de slag voor de organisatie. Dat maakt hij zelf bekend op Facebook. Hij start daarnaast ook een politieke podcast met oud-collega Klaas Dijkhoff en gaat samenwerken met een organisatie die zich inzet voor arbeidsmigranten.

De afgelopen vier maanden, na zijn vertrek uit de Tweede Kamer, gebruikte Segers om tot rust te komen, zo vertelt hij. Daarin heeft hij veel gewandeld en met mensen gesproken. Ook heeft hij geschreven aan terugblik op de afgelopen tien jaar in de politiek. De afgelopen weken heeft hij nagedacht over zijn toekomst. ‘De roeping om midden in de samenleving, God en mijn naasten te dienen blijft hetzelfde’, aldus Segers. ‘Wat wel verandert is de plek waar ik dat hoop te gaan doen. In de afgelopen tijd merkte ik dat mijn hart op dit moment niet uitgaat naar een nieuwe positie voorop de bok, maar dat ik liever als een adviseur met mensen mee ga oplopen en meedenken.’

Segers gaat als zzp’er een dag in de week IJM helpen. ‘Het onrecht van mensenhandel en gedwongen prostitutie heeft me ooit diep geraakt en me nooit meer losgelaten. Ik heb in de politiek werk gemaakt van betere hulpverlening aan slachtoffers, scherpere wetgeving en intensievere opsporing van daders. Ik vind het geweldig dat ik nu deel mag gaan uitmaken van de belangrijke missie van deze prachtige club en zo kan blijven strijden tegen moderne slavernij.’ IJM strijdt over de hele wereld tegen slavernij en heeft inmiddels meegeholpen tienduizenden slaven te bevrijden. Daarnaast zien ze erop toe dat mensenhandelaren worden bestraft.

Vanaf 1 juli gaat Segers ook OTTO Work Force helpen. Deze organisatie zet zich in voor betere omgang met arbeidsmigranten. Verder werd eerder deze week al bekend dat de voormalig politicus van de ChristenUnie een wekelijke politieke podcast gaat maken met Klaas Dijkhoff, ook een oud-politicus die fractievoorzitter van de VVD was in de Tweede Kamer. De eerste aflevering van die podcast staat inmiddels online.

Begin januari kondigde Segers aan de politiek te gaan verlaten. ‘Het zit erop. Het is mooi geweest en nu is het klaar. Dit was het’, schreef hij in een brief die gericht was aan de achterban van zijn partij. Na meer dan tien jaar lid te zijn geweest van de Tweede Kamer besloot hij zich terug te trekken. Van die tien jaar was Segers zeven jaar fractievoorzitter van zijn partij. Dat stokje heeft hij overgedragen aan Mirjam Bikker.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Vanaf 1 juli gaat Segers ook OTTO Work Force helpen. Deze organisatie zet zich in voor betere omgang met arbeidsmigranten.Dit is toch gewoon een bedrijf waar hij voor gaat werken?