cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Sela
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

04 mei 2023 door Redactie

Dodenherdenking: twee minuten stil staan bij 'de mensen die we missen'

Vandaag om 20:00 uur herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de mensen die ons ontvallen zijn door de tijd heen. Het leed, gemis en verdriet van overleden dierbaren blijft hier op aarde vaak een open wond. In het lied 'De mensen die we missen' van Sela wordt daarom een beroep gedaan op de Heere God: 'Troost ons Heer, wees ons nabij. Laat ons in Uw armen vrede vinden. Draag ons Heer en koester ons. Als we denken aan de mensen die we missen.'

83 jaar geleden begon in Nederland een verwoestende oorlog die vijf jaar zou duren. De gevolgen van die vijf jaar zouden in veel gezinnen en families nog generaties lang doorwerken. Er werden naar schatting elf miljoen mensen stelselmatig vermoord door het Duitse bewind, waaronder zo'n zes miljoen Joden en ongeveer vijf miljoen zigeuners, krijgsgevangenen, Slavische mensen, gehandicapten, verzetsstrijders, Jehova's getuigen, homoseksuelen en dissidenten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen er in totaal tussen de 50 en 70 miljoen doden.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen