Amerikaanse muziekleraar gaat in hoger beroep tegen ontslag na weigeren trans-uitdrukkingen te gebruiken
De Amerikaanse muziekleraar John Kluge die door een middelbare school in Indiana (VS) gedwongen werd ontslag te nemen, tekent hoger beroep aan. Kluge werd in 2018 door de Brownsburg Community School Corporation gedwongen te vertrekken, nadat hij weigerde door transleerlingen zelfgekozen voornaamwoorden te gebruiken. Daar legt de leraar zich niet zomaar bij neer, meldt de Christian Post.
Tijdens het schooljaar 2017-2018 lichtte de school het voltallige personeel in dat ze voortaan de voorkeursnamen en voornaamwoorden van trans-geïdentificeerde studenten moesten gebruiken. Kluge maakte hier op basis van zijn geloofsovertuigingen bezwaar tegen. De muziekleraar werd door school verteld dat hij óf akkoord moest gaan óf er ontslag zou volgen, al dan niet gedwongen.
Nadat Kluge zodanig geforceerd zou zijn zelf ontslag te nemen, klaagde hij vervolgens de school aan. Kluge was van mening dat de school de federale burgerrechtenwet, ‘Titel VII’, schendde, door geen ruimte te bieden aan zijn religieuze opvattingen. Een rechtszaak volgde deze maand, maar deze verloor Kluge toen twee van de drie rechters van het 'U.S Court of Appeals for the 7th Circuit' zijn tegenargumenten verwierpen en de school in het gelijk stelden.
llana Rover, een van de rechters van het 7th Circuit, laat weten dat het ‘onbetwiste bewijs aantoont dat Kluge de leerlingen schaadde en de leeromgeving verstoorde’. Kluge zou volgens Rover eveneens geen bewijs ingediend hebben om aan te kunnen tonen dat de trans-studenten niet emotioneel geschaad werden door zijn praktijken of dat de leeromgeving niet verstoord werd.
Kluge liet het daar niet bij zitten en klopte aan bij de ‘Alliance Defending Freedom’, die vervolgens op haar beurt vorige week een verzoekschrift indiende bij het voltallige ‘U.S Court of Appeals for the 7th Circuit’ om de zaak van Kluge wederom voor het gerecht te krijgen. John Bursch, Senior Counsel van ADF, liet afgelopen vrijdag in een verklaring weten dat overheidsmedewerkers in staat moeten zijn 'te leven en te werken volgens hun religieuze overtuiging.'
'Toch negeerde het Brownsburgse schooldistrict de wet, besloot dat de religieuze opvattingen van de heer Kluge niet getolereerd konden worden, trok zijn religieuze accommodatie in op basis van het gemopper van een paar mensen, en dwong hem ontslag te nemen," merkt Bursch verder op.
Bursch roept de rechtbank op niet enkel deze volgens hem 'onwettige' beslissing terug te draaien, maar ook te wachten met het opnieuw behandelen van de zaak totdat het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten uitspraak doet in de zaak Groff v. DeJoy. In die zaak draait het om de vraag of de U.S. Postal Service een christelijke werknemer mag ontslaan die om religieuze redenen weigerde op zondag te werken.
Praatmee