cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2023 door Redactie

Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"

Op een seculier en populair mediakanaal getuigen van het evangelie van Jezus Christus. Dat deed voorganger Peter van der Weerd onlangs in gesprek met het alternatieve mediumkanaal Blckbx. Het interview is inmiddels 100.000 keer bekeken en leidde tot talloze enthousiaste reacties van christenen. Cvandaag-eindredacteur Jeffrey Schipper besprak het interview in de Cvandaag podcast.

Schipper: "Op dergelijke mediakanalen is de verleiding groot om een half evangelie te vertellen. Het is heel makkelijk om te duidelijk te maken dat God van mensen, dat Jezus een inspirerend figuur is en dat we zijn geroepen om het goede te doen. Peter van der Weerd vertelde het volledige evangelie op een briljante manier: 'Ik geloof dat Hij bij ieder mens aanklopt. Maar als je God uiteindelijk afwijst, moet je je niet beklagen over het feit dat je komt op een plek waar Zijn liefde, vrede en heelheid niet zijn want daar wilde je zelf geen onderdeel van zijn. Daarom is mijn oproep: bestudeer de Bijbel en weet dat er een weg is uit de ellende die deze wereld treft'.”

Mijn persoonlijke hoogtepunt was het moment dat de christelijke achtergrond van de interviewer ter sprake kwam. Hij noemt zichzelf een agnost die zich de laatste jaren steeds meer bezighoudt met spiritualiteit en meditatie. Peter van der Weerd ging daar op een respectvolle, wijze en overtuigende manier mee om. Ik kan het niet beter verwoorden dan Cvandaag-lezer Joke Grievink: 'Ik heb zelden iemand zo mooi en duidelijk (en ook liefdevol) aan een niet-christen horen uitleggen wat de kern van het evangelie is. En waarom het juist ook in deze tijd belangrijk is om keuzes te maken voor Jezus Christus. Heel mooi gedaan, Peter. Je hebt een hele bijzondere bediening'", aldus Schipper.

Beluister het fragment vanaf minuut 19 en lees hier de samenvatting van Cvandaag over het eindtijd-interview met Peter van der Weerd:

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Ergernis van de week over de Raad van Kerken: "Zijn ze nou helemaal gek geworden?"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De mooie bijdrage van Peter van der Weerd kan mogelijk verhelderend werken bij hen die weinig kennis hebben van Gods woord en de tijd waarin we leven. Het kan een eye opener zijn en een brug slaan naar verder onderzoek in Gods woord. Dergelijke verhandelingen, op deze wijze gebracht, dragen bij aan een beter begrip van waar we staan in de wereld en ons aandeel daarin.