cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Robbert en Marjolein
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

01 maart 2023 door Patrick Goede

Robbert (evangelisch) en Marjolein (reformatorisch) hebben een relatie: "Het was wel een cultuurshock"

Robbert (evangelisch) en Marjolein (reformatorisch) hebben elkaar ontmoet via een christelijke datingsite. "We zagen bij elkaar echt vuur voor God en liefde voor de Heere Jezus en zo zijn we met elkaar in gesprek gegaan", vertelt Marjolein.

Robbert geeft eerlijk toe dat het voor hem wel even wennen was in een gereformeerde kerkdienst. "Het was best wel een cultuurshock. De kledij is anders, de mensen zijn anders. Toen de kerkdienst afgelopen was, wilde ik gelijk opstaan en weglopen. Maar in de gereformeerde kerk gaan ze rij voor rij de dienst uit. Dus Marjolein moest mij weer wegtrekken", vertelt Robbert met een glimlach. "In de gereformeerde gemeente wordt zondebesef en kennis van de wet benadrukt. Dat vind ik super mooi om te zien want dat stukje mis ik wel eens in evangelische kerken."

Bekijk in onderstaande video hoe Marjolein en Robbert met hun verschillende christelijke achtergronden omgaan! En neem hier een kijkje op de site van Move community.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify