cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Johan Schep
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 januari 2023 door Redactie

Video Johan Schep: Waarom Jezus de overspelige vrouw niet liet stenigen

‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen’, het zijn de bekende woorden van de Heere Jezus uit Johannes 8. Op hoge poten brengen de farizeeërs een overspelige vrouw bij Jezus. Volgens de wet dient deze vrouw gestenigd worden, maar de Heere Jezus toont Zijn genade. Evangelist Johan Schep behandelt deze geschiedenis in een nieuwe video van Bijbelcursussen Nederland.

“Daar staat ze dan in het midden. Alle ogen zijn op haar en de Heere Jezus gericht. Wat zal Hij gaan doen? Laat hij haar stenigen of ziet Hij het over het hoofd? Als de vrouw niet gestenigd wordt, negeert Jezus de wet. Maar als Hij haar haar wel laat stenigen, toont Hij geen genade. En daar was Hij toch juist voor gekomen? De farizeeërs dachten de Heere Jezus in een hoek gedreven te hebben”, vertelt Schep.

“Maar dat is bij de Heere Jezus simpelweg onmogelijk. Uit het niets bukt Hij neer en daarmee laat Hij in Zijn houding alreeds zien dat Hij niet kan gooien. Hij staat op en zegt de tegen farizeeërs: ‘Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.’ De woorden van de Heere Jezus hebben effect en ze denken na over hun eigen leven en het houden van Gods geboden. Ze weten het: ze schieten ook tekort.”

“De Heere Jezus en de vrouw blijven vervolgens alleen over. Hij zegt tegen de vrouw: ‘Waar zijn degenen die je beschuldigden?’ ‘Ze zijn allemaal weg, Heere’, reageert de vrouw. Dat zij Hem ‘Heere’ noemt is zo belangrijk. Want als wij Hem belijden als onze Heere, dan zal Hij ons vergeving voor onze zonden schenken. Deze vrouw ontving vergeving van zonden.”

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Johan Schep? Bekijk dan de video hieronder terug.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen