cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2022 door Redactie

Cvandaag podcast: Wordt de SGP populistisch?

"Critici stellen dat de SGP steeds meer de populistische kant opgaat. Een recente gebeurtenis lijkt dat inderdaad te bevestigen", merkt redacteur Patrick Simons op in de Cvandaag podcast naar aanleiding van het nieuwsbericht 'SGP-Kamerlid is blokkade coalitiepartijen zat en wil elke dag een mkb-debat aanvragen'.

Simons legt uit: "Al wekenlang proberen oppositiepartijen een plenair debat te organiseren over de mkb. Tal van bakkers, slagers en tuinders staan zwaar onder druk door de energiecrisis en eerder al door de coronacrisis. Chris Stoffer vroeg dinsdag wederom een plenair debat aan. Dat werd door alle oppositiepartijen gesteund, maar niet door coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Zij stelden voor om dit toe te voegen aan een commissiedebat over het energieplafond dat binnenkort plaatsvindt. Iedereen ging akkoord met het idee dat commissiedebat te verlengen.

Desondanks stelden Stoffer en zijn partij zich verontwaardigd op. Met een suggestief YouTube-filmpje en tweets werden mensen min of meer opgestookt tegen onder andere ChristenUnie. En toen later inderdaad het commissiedebat werd verlengd, waar ook de coalitiepartijen tegenover Stoffer (voor het filmpje) al mee akkoord gingen, vierde het SGP-Kamerlid dat als een overwinning door te zeggen dat de volhouder wint."

"Het spijt me om te moeten zeggen, maar dit ruikt inderdaad naar populisme. Ik zou persoonlijk liever zien dat de SGP daarvan wegblijft", aldus de Cvandaag-redacteur.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 16:45

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
De SGP vertolkt een bijbels geluid en heeft nog oor bij de mensen. Waarom de SGP wegzetten als "populistisch". De Christenunie lijkt de agenda 2030 als norm te hanteren. Is dat niet pijnlijk?