cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Visser in vrieskist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

13 september 2022 door Patrick Goede

Braziliaanse visser overleeft 11 dagen op zee in vrieskist: "God gaf mij nog een kans"

Een Braziliaanse visser genaamd Romualdo Macedo Rodrigues (44) was begin augustus voor de kust van Noord-Brazilië aan het vissen toen zijn houten bootje begon te zinken. Hij kwam erachter dat zijn vrieskist bleef drijven en kon zichzelf daarmee ternauwernood in veiligheid brengen. Volgens de NOS was dat maar goed ook want Rodrigues kan niet zwemmen. 

"Ik dacht dat mijn einde nabij was, maar godzijdank gaf God me nog een kans", vertelde de visser bij terugkomst in Brazilië aan lokale media. Tijdens zijn elf dagen lange gedobber op zee kreeg hij ook nog eens bezoek van haaien. "Ik dacht dat ze me zouden aanvallen", vertelt Rodrigues. "Ze omsingelden de vriezer, maar vertrokken."

Op een gegeven moment begon er tot overmaat van ramp ook nog eens zeewater de vrieskist binnen te lopen, maar de volhardende visser schepte dat er met zijn handen telkens weer uit. Eten of water had hij niet. Toen er na elf dagen eindelijk een schip in zicht kwam, was hij bijna te verzwakt om de bemanning te alarmeren. "Ik kon haast niks meer zien. Ik stak mijn armen omhoog en vroeg om hulp."

Eénmaal aan boord van het schip kreeg de uitgehongerde visser pap om aan te sterken. Hij bleek zo'n 450 kilometer te zijn afgedreven en werd uiteindelijk in de buurt van de Surinamerivier uit het water gehaald.

Rodrigues bleek het naar omstandigheden goed te maken. Wel was hij uitgedroogd en 5 kilo afgevallen. Ook was zijn huid verbrand door de zon. Aan wal in Suriname werd hij wel direct aangehouden door de politie omdat hij niet de juiste reispapieren bij zich had. Na zestien dagen mocht hij gelukkig weer terug naar Brazilië, niet meer over zee maar met het vliegtuig deze keer. Rodrigues spreekt van "een wonder". 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Wel een heel bijzonder Braziliaans arkje tot redding !Heeft de visser zich bekeerd tot de Visser der mensen ?