cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. Egas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 september 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. Egas over asielcrisis: “Ik kan me opwinden over idioterie aan regels”

“Het recht op gezinshereniging ontnemen lijkt mij als christen heel moeilijk om te aanvaarden. Als kinderen de dupe worden van asielbeleid dan raakt mij dat”, zegt ds. A. A. Egas. De christelijke gereformeerde predikant uit Damwoude was te gast in de Cvandaag podcast en besprak de asielchaos en de ontstane onrust binnen de ChristenUnie.

“Ik kan dan ook begrijpen dat oprechte christenen binnen de ChristenUnie hiertegen protesteren. Als welvarend land hebben we zelf deze chaos veroorzaakt. Ik hoorde over een grote tent die door het ministerie van Defensie in Ter Apel was neergezet, maar die tent mocht niet gebruikt worden. Daar kan ik me echt over opwinden. Wat is dit voor idioterie aan regels?”

Ook de frustratie die Segers vorige week verwoorde, leidt tot begrip bij de predikant. “Het is gemakkelijk om langs de zijlijn te roepen hoe het wél had gemoeten. Ik ben ervan overtuigd dat de staatssecretaris (Eric van der Burg, red.) alles uit de kast haalt om dit probleem op te lossen. Als buitenstaanders weten we natuurlijk niet wat er allemaal bij komt kijken als het gaat om wetgeving, juridische problemen en andere drempels. Laten we de hand in eigen boezem steken. Oekraïners zijn overal welkom, maar waarom nemen mensen niet of nauwelijks Somaliërs in huis?

In de Bijbel wordt vaak opgeroepen om te zorgen voor de vreemdeling. De Heere zegt: ‘Een vreemdeling zult gij niet onderdrukken, noch hem benauwen, want gij zijt vreemdelingen geweest in het land Egypte.’ Als je straks voor God verschijnt, vraagt Hij: ‘Heb je Mij geherbergd? Heb je Mij gekleed?’ In deze kwestie ligt mijn hart bij de ChristenUnie, zodat het maximale wordt gedaan om er voor deze asielzoekers te zijn.”

Beluister het fragment vanaf minuut 8:35

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Dr. Teun van der Leer wijst op bijzondere ontwikkeling in baptistenkerken
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Heeft Ds Egas zelf ook al somalische of algerijnse jongemannen in huis genomen, en hoe was dat?