cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Coronavaccin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Coronavaccin met mRNA-techniek doorbreekt Gods wetmatigheid: is dat geoorloofd?

"Ik vraag mij af of een mRNA-vaccin een legitiem middel is om je te beschermen tegen bijvoorbeeld corona. Deze techniek laat namelijk je eigen lichaamscellen het spike-eiwit aanmaken, een lichaamsvreemd eiwit. In de schepping heeft God het zo bepaald, dat onze cellen alleen lichaamseigen-eiwitten aanmaken. De mRNA-techniek doorbreekt die wetmatigheid. Is dat geoorloofd?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Bij vaccinatie gaat het er om het lichaam aan te zetten tot de vorming van antistoffen om zo te voorkomen dat binnengedrongen ziektekiemen het lichaam ziek maken", antwoordt sedationist Johan Boeijenga via Refoweb.nl. "Als we naar de situatie van voor de zondeval kijken: er waren geen ziektes en er zullen dus geen antistoffen gevormd hoeven te worden. Dus... de noodzaak van de vorming van antistoffen, weliswaar een ‘natuurlijke’ reactie, is onlosmakelijk verbonden met de gebroken schepping, de situatie van na de zondeval. Die ‘natuurlijke’ reactie komt dan wel voort uit een verdorven natuur. We mogen onze Schepper wel dankbaar zijn dat Hij ons deze bescherming toch biedt.

Het aangemaakte eiwit is lichaamsvreemd, inderdaad. Onnatuurlijk. Maar is dat een absoluut criterium? We zijn niet geschapen met een stoma, dat is een onnatuurlijke opening op een kunstmatige wijze aangelegd. Maar voor veel mensen wel levensreddend gebleken. In feite zijn alle ‘westerse’ medicijnen onnatuurlijk, maar voor veel mensen wel van levensbelang. Nierdialyses, operaties, stents, implantaten, protheses, orgaantransplantaties: vaak forse ingrepen in het ‘natuurlijk’ functioneren.

Toegespitst op het mRNA-vaccin: hier wordt gebruik gemaakt van de ‘ingeschapen’ (!) eigenschap van het lichaam om antistoffen te maken tegen lichaamsvreemde ziekteverwekkers met een eiwitstructuur. Dat het lichaam eerst deze eiwitten zelf heeft geproduceerd als reactie op het vaccin is weliswaar een vreemde ‘omweg’, maar leidt uiteindelijk tot het gewenste doel: bescherming van het eigen lichaam door een natuurlijke reactie op ‘onnatuurlijke’ ziekteverwekkende eiwitstructuren.

Er zijn soortgelijke, lichaamseigen reacties bekend met minder positieve uitkomsten. Wat te denken van auto-immuunziekten, waarbij het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. En het begrip lichaamseigen is ook van toepassing op bijvoorbeeld kankercellen, die weliswaar door het lichaam zelf worden gemaakt maar wel hun oorspronkelijke vorm en functie verloren hebben. Bekeken vanuit de volmaakte scheppingsorde is iedere ziekteverwekker ‘onnatuurlijk’.

Of gebruik van de mRNA-techniek geoorloofd is, zal blijken op de jongste dag. Mijn voorzichtige, indirect van de Schrift afgeleide, opvatting is dat dit wel een geoorloofd middel is. Maar, zoals Paulus destijds al zei (1 Kor. 10:23), wil dat niet ‘automatisch’ zeggen dat het sticht, dus dat het strekt tot opbouw in het geloof. Uiteindelijk geldt dat natuurlijk voor al ons doen en laten", aldus de deskundige uit Nunspeet.

Lees zijn volledige antwoord in de vragenrubriek van Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Wat ik zo jammer vind van al die corona-discussies en andere discussies dat iedereen vanuit zijn eigen straatje praat !

Wat als je een keer vaccin schade hebt opgelopen !

Wat als je totaal failliet bent gegaan door de maatregelen !

Iedereen weet het altijd zo goed voor een ander te vertellen !

De regering die mijlen ver van het gewone volk afstaat !

Iemand schreef eens : kortzichtigheid is ook een handicap !!!

Niet zomaar oordelen soms zie je maar een klein stukje van iemand zijn leven !