cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kerkleiders UK
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Patrick Goede

500 kerkleiders Verenigd Koninkrijk bereid tot celstraf vanwege homogenezingstherapie

500 kerkleiders van gemeenten in het Verenigd Koninkrijk, hebben zich in een open brief aan de regering uitgesproken tegen de op handen zijnde wet die homogenezingstherapie gaat verbieden, dat meldt Christian Today. "Het moet geen misdaad zijn om kinderen te vertellen dat ze als man en vrouw geschapen zijn, naar Gods beeld, en dat God seks voorbehouden heeft voor het huwelijk van één man en één vrouw."

De brief vervolgt: "Toch lijkt dit de uitkomst te zijn van de voorgenomen wetswijziging. We hopen en bidden dat deze wetswijziging geen doorgang zal vinden. We hebben niet het verlangen om misdadigers te worden, we vinden het erg van waarde om onze regering te steunen en te gehoorzamen. Als de uitoefening van de liefdevolle orthodoxe christelijke leer op het gebied van huwelijk en seksualiteit verboden wordt, zullen wij met grote bedroefdheid toch doorgaan met het vervullen van onze plicht richting God." 

De brief komt enkele dagen voordat het verbod op homogenezingstherapie door de regering behandeld zal worden. Dr. Ian Paul van de generale synode van de Church of England, zegt over de nieuwe wet: "Er is een reëel risico dat pastoraal werk gecriminaliseerd wordt, waarbij ook het recht op een religieus geloof met voeten getreden wordt."

Eerwaarde Graham Nicholls, Director of the Affinity church network, zegt zelfs bereid te zijn om de cel in te gaan. "We wilden deze brief echt schrijven vanuit het perspectief van voorgangers, pastoraal medewerkers en jeugdleiders. We weten niet hoe deze nieuwe wet hun dagelijks werk kan gaan beïnvloeden. "

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heel goed en nodig om te blijven staan op en vasthouden aan een duidelijk bijbels standpunt inzake seksualiteit en Gods scheppingsorde.