cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
graf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door Redactie

Hindoes dwingen christenen lichaam van hun broer op te graven

Extremistische hindoes uit India eisten dat de familie van de christelijke Laxman Markam zijn lichaam opgroeven. Ze wilden volgens de familieleden niet dat de christen in het dorp werd begraven, meldt Morning Star News. "Toen de familieleden vroegen waar ze het lichaam wel mochten begraven zeiden ze dat het hen niets kon schelen, zolang het lichaam maar niet in hun dorp bleef", aldus de lokale voorganger Samson Baghel.

De broers hadden het lichaam van Laxman na uitgebreid overleg met dorpelingen op eigen grond begraven. Een dag later bedachten de extremistische hindoes zich. Zij kwamen gewapend naar de familieleden van de overledene toe en dwongen hen het lichaam van Laxman op te graven. Noodgedwongen namen de christenen contact op met Baghel om het lichaam van hun broer naar een nabijgelegen dorp te verplaatsen. Hij gaf aan dat de broers de politie moesten bellen. Het lichaam van Laxman lag uren onaangeroerd op het stuk land tot de agenten arriveerden en aangaven dat ze het graf opnieuw moesten openen om Laxman daar alsnog te begraven.

Christenen in India hebben het zwaar te verduren. Zij hebben vooral te maken met vervolging en onderdrukking door radicale hindoes die vechten voor een hindoestaans India. India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit is toch wel even wat anders dan waarover wij ons hier druk maken: over wel of niet vaccineren, QR code etc..