cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 september 2021 door Jeffrey Schipper

Is het goed dat ik mijn kinderen leer om te bidden om een nieuw hartje?

"Regelmatig zeg ik tegen m’n kinderen dat iedereen een nieuw hartje kan krijgen, dus ook zij. En dat ze daar veel om moeten bidden, om een hart dat de Heere mag dienen. Mijn vraag is soms: zeg ik dit wel goed tegen ze? Of zeg ik dan eigenlijk iets wat wat lijkt op algemene verzoening?", aldus een moeder in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Voor God is er geen zondaar te slecht of te hard", antwoordt ds. A. T. Vergunst. "De kracht van de Zaligmaker is onbeperkt. De waarde van het bloed van het Lam is ook onbeperkt. Hoe dood, dor, vijandig of afgedwaald een mens kan zijn, er blijft dus hoop in God. Dat je regelmatig je kinderen wijst op het feit dat iedereen een nieuw hartje kan krijgen is dus zeker waar. Als je er bijvoegt dat ze dat ook moeten hebben, want zonder een nieuw hart is het onmogelijk in de hemel te leven met God en Zijn engelen.

Gebruik alstublieft voorbeelden die het kind aanspreken als je dit uitlegt. Bijvoorbeeld het beeld van een vis. Die ‘mag wel’ in de tuin op een stoel liggen, maar dat ‘kan hij niet’ want de vis is dan totaal uit zijn element. Zo kunnen wij met ons zondig hart niet in de hemel leven want we zijn daar uit ons element. Zo al beeldend kun je aan je kinderen laten zien dat ze een ander hart nodig hebben. Gebruik de dagelijkse doen en laten, het omgaan met broers en zussen, respect/disrespect tot ouders, ondeugend, gemeend, oneerlijk... het zijn allemaal aanknopingspunten om het duidelijk te maken waarom ze een nieuw hart nodig hebben.

De beloften die God geeft en spreekt over het werken van een nieuw hart in ons ‘zaad’ ontslaat ons niet van het antwoord dat Hij van ons vraagt in de roeping van geloof en bekering die in het Woord tot ons komen. Wachtend en pleitend dus op het werk van de Heilige Geest, laten we juist ook onze kinderen aansporen hiertoe. Niet alleen in het bidden om een nieuw hart maar ook om God te gehoorzamen", aldus de gereformeerde gemeente-predikant uit Nieuw-Zeeland.


Geloofszekerheid
- Er ligt een geestelijke bedekking over de Biblebelt
- Gerco bad als kind iedere dag om een nieuw hartje: "Ik wilde huilen om mijn zonden, want zo moest het"
- "Het verbaast mij dat steeds meer christenen de uitverkiezing ontkennen"
- De vijf voornaamste 'ja-maars' van christenen ontmaskerd
- Waarom Jezus zegt dat 'velen zijn geroepen en weinigen uitverkoren'
Meer over Geloofszekerheid »

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
En wanneer kun je tegen een kind zeggen dat het zijn nieuwe hart(je) heeft gekregen?

Allemaal goed bedoeld, maar zadel een kind niet op met de gedachte dat zijn hart(je) niet goed genoeg is. Wij (volwassenen) moeten toch worden zoals kinderen. En kunnen wij (volwassenen) oprecht zeggen wanneer wij (als kind) dat nieuwe hart(je) hebben ontvangen. Vertel kinderen hoeveel God van hen houdt, dan komt dat hart(je) later wel, alsjeblieft!