cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2021 door Redactie

Opnieuw schokkende beelden uit India: christen wordt opgepakt

Wederom schokkende beelden vanuit India. Open Doors deelt op Twitter namelijk een filmpje van een Indiase christen die door politieagenten wordt gearresteerd en bedreigd. Volgens de organisatie die opkomt voor vervolgde christenen, komt dit steeds vaker voor in India.

Open Doors vraagt mensen om de beelden te delen om op die wijze zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de positie van christenen in India. Eerder deze maand werden er al beelden gedeeld van christenen die door hindoe-extremisten werden bedreigd en mishandeld omdat ze aan het bidden waren. In dit filmpje betreft het overheidsfunctionarissen die duidelijk maken dat je in het land geen christen mag zijn.
Christenen in India lopen steeds meer gevaar. Door de coronacrisis is de situatie alleen nog maar slechter geworden. In tien jaar tijd ging het land op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors van plaats 32 naar plaats 10. Daarom is Open Doors nu de campagne ’Eén voor India’ gestart. Men roept daarbij christenen op tot gebed en actie.

Christenen hebben ook volgens de regering geen bestaansrecht. Zij vinden dat iedere inwoner van India hindoe zou moeten zijn. Hierdoor wordt de positie van christenen en andere religieuze minderheden steeds lastiger. Dagelijks worden ze geconfronteerd met geweld in hun directe omgeving en dat heeft niet zelden verregaande gevolgen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vervolging van religieuze minderheden is van alle tijden. Waar komt dat vandaan? Ik kijk dan eerst naar onze eigen geschiedenis, de talloze godsdienst oorlogen die in Europa zijn gestreden. Vaak is het zo, hoe religieuzer een religie is, des te minder tolerantie t.o.v minderheden.De oorzaak moet dan ook in de overheersende religie gezocht worden. De oorzaak zit in de exegese van de religie.Misschien is dit ook wel de duivels zijde die in iedere religie verscholen ligt. "de duivel komt altijd in de mantel van de waarheid" !